RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valdres-rektor vil revurdere fremtidige Kenya-besøk

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Tirsdag reiser rektor Jens Rindal ved Valdres folkehøgskole til Kenya for å besøke de overlevende etter bussulykken i Nanyuki. Etterpå vil skolens reiserutiner bli gjennomgått.

Lørdag mistet Valdres folkehøgskole to elever da minibussen de satt i kolliderte med en lastebil. Tirsdag reiser rektor Jens Rindal til Kenya for å treffe de omkomnes klassekamerater, som blir tatt hånd om av Utenriksdepartementet.

– Det er viktig for meg å få treffe dem, men jeg hører også at de er fantastisk flinke til å ta vare på hverandre, sier Rindal til NTB.

De hardest skadde etter bussulykken gjennomgikk vellykkede operasjoner søndag kveld, ifølge rektoren. Det jobbes nå med å finne ut hvor tidlig disse kan bli sendt hjem til Norge.

Folkehøyskolen har hatt årlige turer til Kenya siden 2008. Nå kommer skolen til å vurdere sikkerheten rundt turene på nytt.

– Vi arrangerer mange og lange utenlandsturer der vi kalkulerer risikoen. Kenya-turene har vært utelukkende vellykkede fram til nå, men det er naturlig at vi gjennomgår opplegget når noe slikt skjer. Det viktigste for oss er elevenes sikkerhet, sier Rindal.

Valdres-elevene skulle opprinnelig returnere til Norge 6. mars, men kommer til å fortkorte oppholdet. Det vil bli minnestund når de øvrige elevene returnerer fra vinterferie 3. mars, skriver folkehøyskolen på sine hjemmesider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere