Gå til sidens hovedinnhold

Valen ble «Rambo» på Facebook

Kristian Valen (32) går fra våpeninteressert til våpengal på disse bildene på nettet.

(SIDE2): Flere kjendiser har den siste tiden blitt hengt ut som hatobjekter på nettsamfunnet Facebook. Nå er det Kristian Valen som får gjennomgå.

«Denne gruppen er for alle som mener at Kristian Valen nå er en av de sprøeste kjendisene i landet» skrives det på en av Facebook- gruppene.

Gruppens medlemmer stiller opp med fullt navn.

Sammenlignes med Cheney
I en annen såkalt gruppe henges artisten ut med manipulerte bilder. Valens ansikt er limt på kroppen til blant andre David Toska og Dick Cheney.

«Kristian Valen skyter det som rører seg», skrives det der bildene er lagt ut.

Valen er ikke den eneste kjendisen som blir hengt ut på nettstedet. Det er også blitt skrevet om blant andre Pia Haraldsen og Dorthe Skappel.

LES SAKEN: Oppfordrer til kjendisdrap

Støtter TV-kjendisen
Valen blir ikke bare mobbet på Facebook. Et sted er det opprettet en fanklubb, og i en annen gruppe blir medlemmene oppfordret til å sende skryt om Valen, noe han fortjener, skrives det i en av gruppene.

Gruppen er opprettet for «alle oss som bli inspirert, er fasinert og imponert av gode Kristian!».

Bakgrunn
Det var søndag morgen at Valen skal ha vært livredd og tatt frem en MP5 fra våpenskapet da han oppdaget en fremmed person i leiligheten.

Da den fremmede personen skal ha tittet inn i soverommet der Valen stod, avfyrte 32-åringen ett varselsskudd mot veggen, noe som resulterte i et ødelagt dusjkabinett.

LES HELE SAKEN: «Jeg er bevæpnet, kom deg ut!»

Valen var torsdag fortsatt ikke siktet etter skyteepisoden natt til søndag.

– Vi etterforsker saken, men har ikke utferdiget noen siktelse ennå. I den grad det kommer en siktelse – og jeg sier ikke at det er sikkert – blir den klar først til uka, sier politioverbetjent Janne Stømner ved Sentrum politistasjon til Nettavisen.

- Å anse som siktet
– Siden politiet har inndratt våpnene hans, er min klient å anse som siktet. Men jeg avventer at politiet skal ta en påtalemessig avgjørelse, sier Valens advokat Berit Reiss-Andersen.

En ordknapp Reiss-Andersen ønsker heller ikke å si hvorvidt Valen vil påberope seg nødverge.

Etter straffelovens paragraf 48 kan en person som begår en straffbar handling slippe straff dersom handlingen er foretatt for å avverge eller forsvare seg mot et angrep.

Valen er pågrepet og avhørt etter straffeloven § 352 om uforsvarlig oppbevaring og bruk av våpen. Om det blir utferdiget noen siktelse etter den bestemmelsen eller om siktelsen eventuelt vil gjelde andre straffebestemmelser, er ikke avgjort ennå.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley