*Nettavisen* Nyheter.

Valen valgt som ny nestleder i SV

Snorre Valen er ny nestleder i SV. Foto: Heidi Schei Lilleås

Landsstyret i SV har valgt 31 år gamle Snorre Valen til ny nestleder i partiet etter Bård Vegar Solhjell.

29.11.15 13:41

Valen tar dermed plass i SV-ledelsen sammen med partileder Audun Lysbakken, nestleder Oddny Miljeteig og partisekretær Kari Elisabeth Kaski.

31-åringen fra Trondheim ble valgt ved akklamasjon og uten motkandidat under et landsstyremøte på Tøyen i Oslo søndag. Han er SVs finanspolitiske talsperson og har vært innvalgt på Stortinget fra Sør-Trøndelag siden 2009.

Takket Solhjell

Valen innledet sin tiltredelsestale med å takke Solhjell for innsatsen og røpet at det er to mennesker han vil lene seg til og søke støtte hos som nyvalgt nestleder.

– Den ene er kona mi og den andre er Finn Gustavsen, sa Valen og slo fast at den gamle SF-høvdingens politiske kamp mot sosial ulikhet og økonomiske forskjeller vil bli en rettesnor også for ham.

Valgkomiteens leder Steinar Nørstebø røpet at 30 ulike navn var spilt inn som mulige nestledere i partiet, men la til at komiteen samlet seg raskt om Valen.

– Vi får en svært tydelig, debattsterk og visjonær nestleder som kan føre de liberale og grønne verdiene videre, sa Nørstebø og la til at Valens energi også vil komme godt med.

Manglet motivasjon

Bård Vegar Solhjell kunngjorde tidligere i år at han ønsket avløsing som nestleder, et verv han har hatt siden 2007. Solhjell var kandidat til å etterfølge Kristin Halvorsen som partileder, men SV samlet seg i stedet om Audun Lysbakken.

Solhjell sier han manglet motivasjon til å fortsette som nestleder.

– Det føles litt rart å gi seg, men jeg skal jo fortsette å møte på Stortinget. Samtidig ser jeg fram til å ha litt mer fri i helgene og et litt roligere liv for en periode, sier Solhjell til NTB.

Han har ikke tatt stilling til om han vil søke gjenvalg til Stortinget i 2017.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.