RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valentin-dag i London

London er en av verdens mest romantiske storbyer. Hvorfor ikke ta med kjæresten til denne storbymetropolen på selveste Valentin-dagen?

I år faller 14. februar på en mandag, og engelskmennene er kjent for å gjøre et stort nummer ut av denne dagen.

Mange mener at det er handelsstanden som har ansvar for kjøpehysteriet denne dagen. Dette fordi de tjener store summer på alle kortene, blomstene og gavene som blir kjøpt av forelskede par. Andre mener at dette er en romantisk dag hvor man har lov å sette litt ekstra pris på både seg selv og en eventuell partner i livet.

Uansett hva du mener om Valentines Day kan dette bli en meget romantisk dag om du befinner deg i London. Enten du er med partneren din, med en vennegjeng eller alene.

Veldig mange restauranter, puber, hoteller og attraksjoner har nemlig egne Valentines-pakketilbud denne dagen. Her er noen av forslagene som vi har snekret sammen. Vi har også funnet noen gode tips for de som er single.

London Eye
London Eye er blant de verdenskjente turistattraksjonene som har utarbeidet egne Valentines Day tilbud denne kvelden. Hva er vel mer romantisk enn å sitte sammen med sin kjære i toppen av dette enorme hjulet hvor man har en utsikt over store deler av London!? På en klar dag kan du se så langt som 40 km.

Dersom du har god råd vil garantert din bedre halvdel sette pris på pakketilbudet hvor du kan leie en privat Aphrodisiac Capsule (de små boksene/rommene på selve hjulet) for £500. Du får da champagne, egen kelner, kanapeer og en flaske med Laurent Perrier Rose.

Du får også et dusin røde roser, trøfler og champagne til å ta med hjem. Etter rundturen i London Eye følger en treretters middag

Cupid's Capsule til £300 er også en privat boks som inkluderer middag og champagne.

The Valentine's Champagne Flight koster £15 og inkluderer champagne på rundturen.

Du kan også få kjøpt et romantisk cruise på Themsen, med avreise fra London Eye.

Dette koster £15 og er inkludert et glass champagne.

Adresse: Jubilee Gardens South Bank SE1

Telefon: 0044 8705 00 0600
Pris: £15 - £500 for Valentine packages, £15 Champagne Cruise
Nærmeste undergrunnstasjon: Waterloo Tube

Bateaux London Valentine Cruise
Bateaux London tilbyr en spesiell Valentine Cruise med flaggskipet «The Symphony»

Dette er en katamaran med plass for mange middagsgjester og et eget jazzband.

Veggene er utelukkende av glass, noe som gir en fantastisk utsikt over London by night.

Prisen inkluderer en fireretters middag og et glass champagne. Det er også et jazzband som underholder og som får deg og din partner i stemning under dansen etter middagen.

Turen starter fra Embankment Pier, deretter går turen under selveste Tower Bridge og videre øst så langt som til Millennium Dome. Om nattestid er Themsen et fantasisk skue, og dette vil bli en natt dere sent vil glemme.

Adresse: Embankment Pier, WC2
Telefon: 0044 20 7925 2215
Pris: £98
Nærmeste undergrunnstasjon: Embankment Tube

Love is in the Air
Dersom du ikke liker båt kan kanskje et helikopter være noe for deg og din kjære!?

Cabair tilbyr en ganske så annerledes Valentines Day opplevelse. Dette er noe du garantert aldri vil glemme!

Helikopterene er små og lette. Og følelsen av å fly lavt over det sentrale London vil garantert få hjertet til deg og din partner til å banke ekstra fort for hverandre.

Adresse: Cabair, Elstree Aerodrome, Herts WD6 3AW
Telefon: 0044 20 8953 4411
Pris: £149 inkludert VAT per person.
Nærmeste undergrunnstasjon: Edgware Tube og deretter 10 minutt med taxi

Medieval Banquet
Medieval Banquet tilbyr på Valentines Day en spesial 5-retters Valentines middag med champagne. Men vær rask med å bestille ettersom dette er et meget populært tilbud!

Denne restauranten ligger i vakre omgivelser i St. Katharines Dock.

Dørene åpner klokken 19:45
Middag serveres fra klokken 20:00
Cabaret fra klokken 22:00
Disco frem til og med klokken 01:00
£50 per person
Telefon: 0044 20 7480 5353

For detaljert meny se offisiell hjemmeside.

Strikkhopp
Kanskje du og din partner vil prøve noe annet enn en den vanlige romantiske middagen!? Da kan kanskje Lover's Leap Valentine's Special bungee jump i tandem, med inkludert champagne være det rette for dere!? Pris £99 per par.

The St. Valentine’s Day Massacre på 1802
Dette er et sted for alle single på Valentine’s Day. Her får jentene gratis drinker og dagen har et eget tema, nemlig 1920 gangster tema. En morsom og spesiell atmosfære.
Kanskje du finner kvinnen eller mannen i ditt liv nettopp denne dagen?

Noe av det beste med denne baren er at det er gratis inngang. Noe som er svært uvanlig på en dag som Valentines Day. Da pleier nemlig alt være svært overpriset.

Adresse: 1802 Bar, 1 West India Quay E14
Telefon: 0044 20 7531 0541
Pris: Gratis
Nærmeste undergrunnstasjon: Canary Wharf

Valentines Singles Night
Drikk så mye vin og øl du vil!
Pris: £24.00
Fra klokken 18:30
Adresse:
Punch Tavern:
99 Fleet St
Ludgate Circus/Blackfriars
London EC4Y 1DE
Telefon: 0044 20 7353 6658

Speeddating
Såkalt speeddating har blitt et raskt voksende og uhyre populært fenomen i London. Valentines Day er en perfekt dag å prøve dette på. Denne dagen finnes det et stort antall slike speeddate arrangementer rundt i hele London.

Som regel må man registrere seg på forhånd. Det står også beskrevet hvilken aldersgruppe de forskjellige speeddate arrangementene ønsker å rette seg mot.

For mer informasjon sjekk ut følgende linker:
www.single-london.ukf.net/speeddating.htm
www.thespeeddating.co.uk
www.speeddater.co.uk

Red Lion Hotel
Treretters middag for to personer.
1 natt dobbeltrom for 2 personer inkludert frokost.
Pris kroner £80 per par.
Adresse:
70 - 80 Watling Street
Radlett
Herts
WD7 7NP

The Chancery
I en liten bortgjemt gate ligger denne flotte restauranten som er vanskelig å finne, men vel verdt letingen! Dette er et perfekt sted å ta med din kjære på Valentines Day. The Chancery tilbyr en fantastisk tre-retters Valentine meny med noe av det beste innen brittisk og sør-europeisk mat.

Adresse: 9 Cursitor Street, EC4
Nærmeste undergrunnstasjon: Chancery Lane
Telefon: 0044 20 7831 4000
Pris: £70 for to personer

W'Sens
Eller kanskje du heller vil imponere din bedre halvdel med en valentindate på W’Sens? Dette er en svært populær og nystarted restaurant drevet av brødreparet Jacques and Laurent Pourcel.

På Valentines Day tilbyr W’Sens en spesiell meny hvor du og din partner selv kan velge ut seks retter fra den utsøkte menyen.

W’Sens tilbyr også noe helt spesielt som et unikt rom designet for en romantisk middag for to. The Golden Room og Josephine Room er begge for de som ønsker å nyte en deilig romantisk middag i full privathet. En skikkelig glamorøs opplevelse med nydelig mat og i særdeles flotte omgivelser.

Adresse: 12 Waterloo Place, St James' SW1
Nærmeste undergrunnstasjon: Green Park Tube
Telefon: 0044 20 7484 1355
Pris: £200 for to personer

Almeida
Almeida tilbyr tre retters festmiddag på Valentines Day. For £65 per person får du også et glass champagne. Med tanke på at dette er årets dyreste dag i London, er dette absolutt et godt tilbud. Her kan du virkelig forvente et minnerikt måltid.

Adresse: 30 Almedia Street, Islington N1
Nærmeste undergrunstasjon: Highbury & Islington
Telefon: 004 20 7616 8060
Pris: £130 for to personer

Valentines meny på Blue Elephant
Den kjente og meget populære thairestauranten Blue Elephant vil på Valentines Day være spesielt pyntet og dekorert for anledningen. Med romantisk bakgrunnsmusikk og mulighet for å kjøpe langstilkede røde roser.

Menyen vil gjenspeile den kjærligheten som Tirak og hennes unge prins delte for hverandre. Valentine’s menyen er svært populært og vil kun bli servert eksklusivt på denne dagen. Grunnet stor pågang anbefales det å reservere bord i god tid. Dette er forøvrig den eneste menyen som er tilgjengelig denne dagen.

Både forretene og hovedrettene har i anledningen fått navn som Arrow of Love, First Love, Truly Madly, Deeply, The Power of Love og så videre.

Rettene inneholder mye spennende og variert mat. Alt i fra grillede marinerte kongereker med fersk koriander og chili i tamarind saus, til kylling og krabbekjøtt pakket inn i bønneskinn og servert med plommesaus.

Denne fantastiske romantiske middagen koster £65.00 per person. En egen vegetariansk meny er også tilgjengelig til samme pris. For mer informasjon om menyen se restauranten sinoffesielle hjemmeside.

Adresse:
4-6, Fulham Broadway,
London
SW6 1AA
Telefon: 0044 20 7385 6595
E-post: london@blueelephant.com

FOR ENDA FLERE LONDONTIPS, SJEKK UT WWW.DINLONDONGUIDE:NO

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere