RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga 2 slo Ørn Horten

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Vålerenga 2 slo Ørn Horten 5-4 i Vallhall lørdag formiddag. Vålerenga ledet 4-0 etter 25 minutter, men samarbeidsklubben Ørn Horten tok seg fint inn utover andre omgang. Vi kommer tilbake med kampreferat og bilder utover kvelden.

- Utgangspunktet vårt er å stille med juniorlaget, men vi har ikke tatt ut noen tropp ennå. Hvem som spiller kommer litt an på hvilke unge spillere som er aktuelle for a-kampen senere på dagen, sier Vålerenga-trener, Andreas Holter, til vif.no.

Alle i aksjon
Vålerengas unggutter er godt i gang med sesongforberedelsene og har bitt godt fra seg. Året startet med Color Line-cup i Ålesund, der det ble tap for Rosenborg i åpningskampen før turneringa fortsatte med seier over Aalesund og Brann, samt poengdeling mot danske Midtjylland. I Vallhall har VIF-juniorene slått 3. divisjonslagene Moelven og Nordstrand, før det ble tap 2-3 mot 2. divisjonslaget Skjetten for to uker siden.

- Vi føler at vi har kommet bra i gang. Vi har hatt mange spillere borte på landslagssamling, så de gutta som har vært hjemme har fått mye spilletid. Hele troppen har vært i aksjon, så alle spillerne er bra i gang, forteller VIF-treneren.

Ørn vil opp
3. divisjonslaget Ørn Horten tapte årets første treningskamper mot Fram Larvik før de slo Kongsvingers rekruttlag 1-0 og deretter vant fortjent 3-0 mot Kvik Halden forrige helg.

- Det er naturlig at prestasjonene varierer på denne tiden av året i og med at man gjerne stiller forskjellig lag fra kamp til kamp. Ørn har klare ambisjoner om å gå opp en divisjon. Vi får se hva de kommer med, men det blir uansett fint for å våre spillere å matche seg mot seniorspillere, sier Holter.

Vålerenga og Ørn Horten skrev i november under en intensjonsjonsavtale med hensikt å inngå et langsiktig og forpliktende samarbeid om spillerutvikling i Ørn Hortens regi. Målet er at Ørn og Vålerenga skal representere en karrierevei for spillere med Tippeligapotensiale i Nordre Vestfold.

Utvikler samarbeidsmodell
2008-sesongen skal brukes som et oppstartsår der klubbene skal utvikle en konkret samarbeidsmodell. Intensjonen er at klubbene skal utvikle Tippeliga-spillere fra Nordre Vestfold gjennom samarbeid på flere områder.

Vålerenga skal blant annet bidra med kompetanse i forhold til spillerutvikling som skal gi Ørn Horten en god plattform for videre sportslig satsing. Samtidig skal Ørn Hortens talenter få hospiteringsmuligheter i Vålerenga og mulighet til matching i internasjonale turneringer.

- Vi synes det er veldig positivt at Ørn kom til oss med et ønske om å lære. Avtalen koster oss ikke penger, men krever at vi bidrar med ressurser, avslutter Andreas Holter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere