*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga åpner VM-stadion

Vålerenga får æren av å være med på den offisielle åpningen av- og innvie den første VM-arenaen i Sør-Afrika i slutten av mars.

25.03.09 17:27

Det er et sammensatt guttelag fra Vålerenga og fire andre Oslo-klubber som får æren av å være med på åpningen og innvie VM-arenaen i Sør-Afrika.

VM-arenaen er den første av 10 VM-stadionanlegg som skal stå ferdig innen VM begynner i juni 2010.

Oppgjøret mellom Vålerengas småguttelag og et sammensatt afrikansk lag spilles som forkamp til landskampen mellom Sør-Afrika og Norge 28. mars.

Royal Bafukeng stadium tar 45 000 tilskuere og er altså den første VM-arenaen som innvies. Når Vålerengas gutter spiller er det på tribunen ventet mer enn 20 000 tilskuere, mens til landskampen omtrent det dobbelte.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIF tema på fredskonferansen

Vålerenga er invitert pga klubbens lange engasjement og forhold til antirasistisk arbeid i klubben og nærområdet på Oslos østkant med årelang fokus på fargerik fotball og integrering.

Spillerne på det sammensatte Oslo-laget er nominert av sine trenere fordi de har vist gode holdninger, og er inkluderende i måten de utfører rollen som fotballspillere. Vålerengas samarbeidspartner Hafslund er sterkt engasjert i klubbens samfunnsnyttige prosjekter, og dekker reisen for hele laget.

-Vi ser det som en stor ære å bli invitert til åpningen av VM-arenaen. Det er gledelig at Vålerenga mot rasisme (VMR) sitt arbeid har blitt lagt merke til i fotball miljøet også internasjonalt å at vi skal få representere Norge i et slikt ærefull oppdrag, sier leder for Vålerenga mot rasisme Knut Akselsen.

Siem initiativtaker

Chief Exeutive Officer i Premier Soccer League i Sør-Afrika, Kjetil Siem, er initiativtaker til opplegget, som egentlig også skulle inkludere en tre dager lang fredskonferanse.

-Jeg ble jeg spurt om jeg kunne hjelpe Norge med å få treningskamp i Sør Afrika i perioden frem til VM. Det klarte vi få til, og siden den gang har kampen blitt den årlige Nelson Mandela Challange. I tillegg blir det åpning av den aller første VM-stadion. Jeg tror guttelaget fra VIF vil få seg en uforglemmelig opplevelse, og det er gøy for meg å kunne påvirke at et så flott prosjekt som Vålerenga mot rasisme får fortjent oppmerksomhet. Sepp Blatter kommer antagelig også til kampen, og da må vi sørge for at laget for hilse på verdens mektigste fotballeder.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag