*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga best mot gode dansker

VIF-gutta gjorde det unødvendig spennende mot Nordsjælland.

14.07.09 23:25

Diskutér JET her

- Vi møtte et veldig godt lag, men vant likevel en fullt fortjent seier. I dag var gutta gode og fortjener honnør for det, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif-fotball.no etter 3-2-seieren tirsdag kveld.

Klikk på bildet for å forstørre.

Knallstart
Vålerenga åpnet der de slapp i går og fikk en knallstart på kampen. Allerede etter ett minutt ble Kristian Brix lagt i bakken innenfor danskens sekstenmeter. Anders Lie gjorde som i går og satt straffesparket sikkert i mål. Ti minutter senere var Lie igjen sist på ballen da han ekspederte et innlegg fra Christer Jensen i nettet. Målet var VIF-spissens tredje i turneringa og brakte han opp på andreplass på toppscorerlista.

- Vi spilte en veldig bra førsteomgang der vi presset høyt og fikk mange brudd. Med litt flyt kunne ledelsen fort vært større til pause.

- Vi var aggressive og fikk betalt for det, samtidig som Nordsjælland spilte litt naivt. De fikk stadig brudd i mot, men fortsatte å spille på samme måte. Likevel vil jeg gi honnør til dem, de driver spillerutvikling på høyt nivå.

Les alt om JET her.

Burde punktert
I tillegg til Anders Lies to scoringer hadde Vålerenga flust med store målsjanser. Christer Jensen var alene med keeper tre ganger og Håvård Nielsen hadde en strålende heading fra syv meter som danskens keeper reddet mesterlig.

- Kampen burde vært punktert før pause, mener Holter.

Etter pause gikk Vålerenga på banen med mål om å fortsette der de slapp i førsteomgang.

- Det klarte vi også. Vi produserte sjanser, men fikk ikke ballen over streken. I stedet ble vi straffet for posisjoneringsfeil midtveis i omgangen og deres gode venstrekant fikk dra av fire spillere før de scoret alene med Gudmund, forteller VIF-treneren.

Vålerenga kunne så økt til 3-1 da Christer Jensen var alene med keeper, men keeper reddet og satt i gang en kontring som ga Nordsjælland 2-2-målet.

- Vi ble litt usikre i den perioden og vi tenkte litt på kampen i fjor da vi mistet ledelsen og kvartfinalen i sluttminuttene.

Innbytter avgjorde
Innbytter Chuma Anene ville det imidlertid annerledes. Holmlia-spilleren, som er klar for Vålerenga fra 1. august , scoret vinnermålet to minutter før full tid.

- Kristian Brix rulla opp på venstresida før han sendte ballen videre til Chuma som dro seg inn fra kanten og banket ballen i det lengste hjørnet.

- Det var vanvittig deilig å se den ballen gå i mål. Vi var det beste laget i dag og vant fullt fortjent.

Vålerenga møter Wycombe i den siste gruppespillkampen i morgen. Med uavgjort er VIF-juniorene garantert videre til kvartfinalen. Les mer om kampen, både før og etter, på vif-fotball.no i morgen.

Diskutér JET her

Vålerenga – Nordsjælland 3-2 (2-0)

Mål: 1-0 Anders Lie (str. 2), 2-0 Anders Lie (14), 2-1 Nordsjælland (58), 2-2 Nordsjælland (64), 3-2 Chuma Anene (78)

Vålerengas lag: Gudmund Taksdal Kongshavn – Soliman Aoudia (Håvard Nielsen fra 20), Prince Mambouana, Stian Eriksen, Emilio Garcia – Stefan Strandberg, Andreas Aanesrud – Christer Jensen (Chuma Anene fra 64), Nikolai Djupesland, Kristian Brix – Anders Lie

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag