RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga ble ranet

KRINGSJÅ (vif-fotball.no): Tapte bortekampen mot Lyn.

Lyv vant 2-1 i hengekampen på Kringsjå og ble dermed interkretsmestere.

- Vi har ingen problemer med å gratulere Lyn med interkretstittelen. De vinner serien fullt fortjent, men i dag føler vi oss ranet, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif-fotball.no.

- Vi styrte førsteomgang og burde ledet med et par mål til pause. Vi hadde noen feite sjanser og traff blant annet stolpen to ganger.

Tidlig Lyn-ledelse
Lyn tok ledelsen allerede etter to minutter i derbykampen på Kringsjå, men det var Vålerenga som styrte spillet og skapte de største sjansene. Midtveis i omgangen utliknet Andreas Aanesrud Lyns ledelse etter en dødball.

- Vi er ikke gode nok foran mål og får svi for det. Likevel er vi veldig fornøyd med førsteomgangen vår. Vi spilte bra fotball og viste frem mye fint kombinasjonsspill.

Andreomgang startet som den første, med en tidlig Lyn-scoring.

- Vi var for sløve i begynnelsen av begge omganger. 2-1-scoringen kom etter kommunikasjonssvikt i forsvaret vårt og gjorde at Lyn kunne avslutte fra 16 meter. Det var surt å få den i trynet. Vi var offensive i pausa og ville bygge videre på det gode spillet fra førsteomgang. Målet var å punktere kampen, men vi klarte ikke å sette sjansene våre. Det gjorde Lyn som scoret på to av fire muligheter.

- Vi har egentlig slitt med å sette sjansene våre i hele år, så sånn sett er denne kampen et godt bilde på årets sesong. Det blir for mye nesten, og nesten holder ikke om man skal vinne fotballkamper.

Eyde så rødt
Oppgaven ble ikke lettere da Joakim Eyde ble utvist for munnbruk ti minutter ut i andreomgang.

- Jeg vet ikke hva han sa, men slike utvisninger er fryktelig unødvendige og kan fort være matchavgjørende. Den var ikke nødvendigvis det i dag, men vi må slutte å pådra oss dumme kort. Dette er noe spillerne må lære av.

- Selv med ti mann styrte vi spillet, men det hjelper lite når vi taper kampen.

Foruten alltid solide Nikolai Djupesland, var det de yngste spillerne som stod frem mot Lyn.

- Nikko har vært god i hele år og er hakket foran de andre når han spiller som i dag, forteller Holter.

- Dessuten er det moro at de yngste viser seg frem Gudmund Taksdal Kongshavn var god i mål. Han var trygg på dødballer og sjanseløs på målene. Ellers leverte Mikael Johansen nok en god kamp og Savas Tirit hadde et positivt innhopp.

Lyn – Vålerenga 2-1 (1-1)
Kringsjå kunstgress

Mål: 1-0 Johannes Johannesen (3), 1-1 Andreas Aanesrud (21), 2-1 Johannes Johannesen (48)

Rødt kort Vålerenga: Joakim Eyde

Vålerengas lag (4-4-2): Gudmund Taksdal Kongshavn – Fredrik Thapper, Andreas Aanesrud, Stian Eriksen (Emilio Garcia fra 60), Joakim Eyde – Mikael Johansen (Christer Jensen fra 55), Haakon Farstadvoll (Savas Tirit fra 55), Nikolai Djupesland (Daniel Berg fra 65), Kent Brekke Jensen (Bardh Shala fra 55) – Anders Lie, Prince Mambouana

Lyns lag (4–4–2): Sindre Johnsrud – Villiam Strømme (Patrick Gran fra 89), Denan Zagorcic, Helge Neumann (Tom Sadeh fra 30), Rene Reyes – Patrick Gran (Fredrik Eileng fra 72), Omar Getamasay (Helge Neumann fra 60), Thomas Morgan, Mergim Hazi (Edwin Kjeldner fra 57) – Eirik Nakstad, Johannes Johannesen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere