*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga bøtelagt

Vålerenga er ilagt en bot på 25.000 kroner for supporternes blussing under cupfinalen mot Stabæk, melder NFF i en pressemelding.

09.01.09 16:03

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Digitalsport (Digitalsport)

Vålerenga ilegges bot på 25 000 kroner
Doms- og sanksjonsutvalget ilegger Vålerenga Fotball en bot på 25 000 kroner for tilhengernes bruk av pyroteknikk under Cupfinalen.

Sanksjonssak 22/2008 – Vålerenga Fotball

Doms- og sanksjonsutvalget finner det dokumentert at Vålerengas tilhengere tok i bruk pyroteknikk i forbindelse med Cupfinalekampen mellom Vålerenga og Stabæk den 9. november 2008.

Utvalget legger til grunn at klubbens supportere i angjeldende kamp ved flere anledninger tente opp cirka 20 bengalske lys ulike steder på tribunen.

Bruk av pyroteknikk er i utgangspunktet forbudt i norsk fotball, men den enkelte arrangørklubb kan imidlertid søke NFFs forbundsstyre om tillatelse til å benytte pyroteknisk materiale.

Det ble ikke søkt om tillatelse til bruk av pyroteknikk i dette tilfellet, og det kan for øvrig bemerkes at det under ingen omstendighet er tillatt med bruk av pyroteknikk på selve tribunen.

Det er på det rene at klubben som sådan er lite å bebreide i dette tilfellet, men klubben har imidlertid et objektivt ansvar for sine tilhengere, jamfør Sanksjonsreglementet.

Ulovlig bruk av pyroteknikk representerer vanligvis et ikke ubetydelig faremoment, og både allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier at forholdet sanksjoneres.

Ved sanksjonsutmålingen legges det i skjerpende retning vekt på at bruken av pyroteknikk fant sted på tribuneområdet under kampens gang. Videre legges det i skjerpende retning vekt på at klubben er blitt sanksjonert for tilnærmet tilsvarende forhold flere ganger de senere år.

Forbundsstyret har i sin anmeldelse innstilt på at klubben ilegges en bot på 25 000 kroner, og basert på en helhetsvurdering finner Utvalget det passende å ilegge en bot på 25 000 kroner.

Forbundsstyret gir 25 000 kroner til bøtekassa som en erkjennelse av Norges Fotballforbunds ansvar som arrangør av Cupfinalen. Beløpet vil bli gitt bort til veldedige formål.

Diskuter boten her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag