*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga bøtelagt

Vålerenga får 80.000 kroner i bot av NFF for supporternes oppførsel i Fredrikstad 16. mai.

07.07.11 16:05

I forbindelse med utmarsjen før Tippeligakampen mellom Fredrikstad og Vålerenga 16. mai ble det fyrt opp pyroteknisk materiale på Vålerengas supporterfelt. På grunn av dette er klubben ilagt en bot på 80.000 kroner melder NFF i en pressemelding torsdag.

Kontinuerlig jobb

Vålerenga har lenge jobbet for å hindre ulovlig bruk av pyroteknisk materiale.

- Det er helt klart at Vålerenga Fotball er i mot ulovlig bruk av pyroteknisk materiell. Slik bruk kan føre til at det oppstår svært farlige situasjoner på tribunen, sier administrerende direktør Pål Breen til vif-fotball.no.

- I denne saken var ikke den ulovlige bruken organisert av Klansstyret, men det var enkeltindivider som utførte aksjonen.

Vålerenga har etter kampen jobbet med å få full oversikt over hva som skjedde på tribunen.

- Vi har arbeidet tett med Klanen og det har medført at fem personer har meldt seg og står til ansvar for egne handlinger. Dette vil vi berømme dem for, sier Breen.

- Vålerenga jobber kontinuerlig med denne typen problematikk, og vil også i fremtiden bruke mer energi på at dette blir lovlig i kontrollerte former.

- Etter vårt skjønn bidrar ikke formen for ulovlig bruk vi så i Fredrikstad til framdrift i denne saken.

Anker dommen

Vålerenga anker nå dommen som NFF har satt.

- Vi kommer til å anke da det etter vårt skjønn ikke er tatt hensyn til all dokumentasjonen vi har sendt inn i forbindelse med saken, forklarer Breen.

- Samtidig synes vi at økningen i boten i forhold til lignende hendelser er urimelig stor.

- Vi har god dialog med Klanen, og vi er klare på at ulovlig bruk av pyroteknisk materiale er noe vi er sterkt i mot. De få som bruker pyroteknikk ulovlig på kamper ødelegger for mange som er glade i Vålerenga. Store utgifter i bøter går til slutt utover den sportslige driften også, og det går utover omdømmet til klubben. Samtidig er vi enige med Klanen i at lovlig og dertil forsvarlig bruk av pyroteknikk kan være en positiv stemningsskaper på tribunen, og derfor intensiverer vi også arbeidet med å legge til rette for at Klanen kan få til dette, avslutter Breen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.