RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga bøtelagt for blussing

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Norges Fotballforbund har ilagt Vålerenga en bot på 15.000 kroner i forbindelse med Klanens blussing før cupkampen mot FK Toten i mai.

Mange fra Klanen hadde tatt turen til Skreia for å overvære Vålerengas 1.rundekamp i cupen mot FK Toten, og like før avspark ble det blusset fra tribuneseksjonen Klanen stod på.

- Klanen hadde tatt kontakt med arrangøren der oppe, de hadde ordna med brannbiler, bøtter og de passet på at ingen unger stod i nærheten. Det var viktig for Klanen at det skulle være trygt og godt, forteller administrasjonssjef Elin Horn til vif.no.

I etterkant av kampen dukket det opp bilder i diverse medier fra Klanens blussing, noe som gjorde at NFF ba om en redegjørelse fra Vålerenga. Deretter fikk Vålerenga beskjed om at boten var satt til 25.000 kroner.

- Etter dette ba Klanen om et møte med NFF, som de hadde forrige uke. Der redegjorde de for at NFF burde utvise bedre skjønn i denne situasjonen. Dette var ikke gjort for å skade noen eller skape et helvete for arrangørene, men for å være med å lage en fest på Toten. Den eneste feilen som ble gjort var at det ikke var søkt til NFF via arrangøren, forklarer Horn.

- Toten, som vanligvis spiller sine hjemmekamper foran et fåtall tilskuere i 3.divisjon var nok heller ikke klar over at det måtte søkes i forkant.

Boten satt ned
Vålerenga fikk tirsdag beskjed fra NFF at boten var satt ned til 15.000 kroner etter redegjørelsen, og kommer ikke til å anke boten selv om man ikke er enige.

- Vi har vært med å lage reglene for blussing på tribunen, og kan ikke fronte denne saken for Klanen. Allikevel synes vi NFF burde utvist bedre skjønn i slike situasjoner. De må se på at dette er morsomt for klubbene vi besøker ute i distriktene. Klanens intensjon var å lage liv og røre, og det var gjort i beste mening.

- FK Toten var kjempeimponert over Klanen, som også ryddet opp etter seg. Tribuneseksjonen var strøken, og slike ting synes vi NFF burde tatt hensyn til, avslutter hun.

Klanen misfornøyde
Fra Klanens side er det harnisk og skuffelse etter vedtaket fra NFF.

- Vi synes dette er så urimelig at vi nesten ikke har ord, og jeg ønsker at folk skal se urimeligheten av dette, sier Gjermund Nordtug i Klanen til vif.no.

- Her ønsker Klanen det beste for norsk toppfotball. Vi ønsker å gjøre det best mulig og på tryggest mulig måte. Vi blir med til første rundt i cupen for å vise frem sirkuset som norsk toppfotball er, også får vi dette i retur.

Klanen var i forkant av kampen i kontakt med lokale myndigheter og FK Toten, slik standarden også er i Tippeligaen.

- Før kamper i Tippeligaen bruker vi mange timer med å snakke med lokalt politi og motstanderklubben for å gjennomføre kampene på den beste og mest mulige trygge måten. Før vi dro til Toten gjorde vi det samme. Vi snakket med lokalt politi, brannvesen og klubben. Vi fortalte de at vi ønsket å ta med oss bluss, sier han.

- Da ble vi enige om at de som skulle blusse måtte stå fremst, på en trygg plass og at det skulle ikke være noen unger i nærheten. Dette var alle fornøyde med, både før og etter kampen.

Vanligvis koster det 40 kroner å se FK Totens hjemmekamper, og de trekker under 100 tilskuere i snitt. Mot Vålerenga var det opp mot 3.000 tilskuere, som alle betalte 100 kroner billetten.

- Tror vi folk kommer like mye for sirkuset rundt som det sportslige i disse rundene?, spør Nordtug.

- Her kommer vi med sirkuset, gjør det vi skal, viser oss frem og skaper stemning. Takken er at vi får en bot på 15.000 kroner fra NFF, avslutter en oppgitt Nordtug.

Tippeligaklubbene SK Brann (5000 kroner) og Strømsgodset (10.000 kroner) ble også bøtelagt av NFF i forbindelse med bruk av bluss i cupens 1. runde.

NFF begrunner i en pressemelding hvorfor klubbene er bøtelagt.
Les hele pressemeldingen her: Tre Tippeligaklubber bøtelagt for bruk av pyroteknisk materiell

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere