RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga bøtelagt

Sist oppdatert:
Vålerenga har fått en bot på 30.000 kroner for supporternes bruk av pyroteknikk på Åråsen.

NFF melder i en pressemelding torsdag at Vålerenga har fått en bot på 30.000 kroner etter at fem supportere fyrte opp fem såkalte bluss på tribunen før kampstart.

Vålerenga har bestemt seg for å ikke anke boten.

NFFs pressemelding:

Vålerenga ilegges bot på 30 000 kroner

Doms- og sanksjonsutvalget ilegger Vålerenga Fotball en bot på 30 000 kroner for tilhengernes bruk av pyroteknikk i Tippeligakampen mot Lillestrøm 13. april.

Doms- og sanksjonsutvalget finner det dokumentert at Vålerengas tilhengere tok i bruk pyroteknikk i forbindelse med Tippeligakampen Lillestrøm – Vålerenga 13. april på Åråsen Stadion.

Utvalget legger til grunn at klubbens supportere før kampstart tente fem bengalske bluss på tribunen.

Bruk av pyroteknikk er i utgangspunktet forbudt i norsk fotball, men den enkelte arrangørklubb kan imidlertid søke NFFs forbundsstyre om tillatelse til å benytte pyroteknisk materiale.

Det ble ikke søkt om tillatelse til bruk av pyroteknikk i dette tilfellet, og det kan for øvrig bemerkes at en eventuell søknad fra Vålerenga ventelig ikke hadde blitt innvilget, all den tid regelverket gir klar anvisning på at det kun er arrangørklubben og dets supportere som kan søke om bruk av pyroteknikk på nærmere angitte vilkår.

Det er på det rene at klubben som sådan er lite å bebreide i dette tilfellet, men klubben har imidlertid et objektivt ansvar for sine tilhengere, jamfør Sanksjonsreglementet.

Ulovlig bruk av pyroteknikk representerer vanligvis et ikke ubetydelig faremoment, og både allmennpreventive og individualpreventive hensyn tilsier at forholdet sanksjoneres, for å forebygge lignende tilfeller for fremtiden.

Når det gjelder utmåling av botens størrelse, legges det i skjerpende retning vekt på at bruken av pyroteknikk fant sted på tribuneområdet. Det legges også vekt på at klubben er blitt sanksjonert for ulovlig bruk av pyroteknikk flere ganger de senere år.

NFF har i sin anmeldelse innstilt på at klubben skal ilegges en bot på 50 000 kroner, og Utvalget har som utgangspunkt forståelse for NFFs innstilling med henvisning til at klubben har blitt sanksjonert for tilnærmet samme forhold gjentatte ganger de senere år.

Utvalget har imidlertid kommet til at boten bør settes noe lavere enn det NFF innstiller på i sin anmeldelse, ettersom klubben har tatt problemet på alvor, blant annet ved at klubben stilte med 26 vakter for å avhjelpe arrangørklubben med sikkerheten..

Videre legger Utvalget vekt på klubbens raske identifisering av og utestenging av de aktuelle gjerningspersonene, samt at man via media har kommet med sterke oppfordringer til klubbens tilhengere om å avstå fra denne type handlinger.

Basert på en helhetsvurdering av foreliggende dokumentasjon og under hensyntagen til foreliggende skjerpende og formildende omstendigheter i saken, finner Utvalget det passende å ilegge Vålerenga Fotball en bot på 30 000 kroner.

Beslutningen kan ankes til Ankeutvalget innen tre dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere