RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga bytter keeper

Mandag tar landslagstrener Nils Johan Semb med seg Gudmund Taksdal Kongshavn til Tyrkia for å spille siste EM-kvalikrunde for G19-landslag. Dermed mister Kongshavn tre av Vålerengas Tippeligakamper.

- Juniorkeeper Kristian Krohn-Holm sitter på benken i kampene mot Molde, Sandefjord og Brann, sier keepertrener Gjermund Østby til vif-fotball.no.

Krohn-Holm var med på a-lagets treningsleir på La Manga i vinter.

Kan bruke amatørspillere

Det er blitt enklere for klubber i Tippeligaen og Adeccoligaen å få ha en amatørspiller på benken. Men det kan bare gjelde for en, enkelt kamp med hver amatørspiller. Hvis klubben vil ha spilleren på benken i flere kamper, må han få proffkontrakt. Til kampene neste uke har imidlertid Vålerenga fått dispensasjon til å bruke Krohn Holm i alle tre kampene.

Tidligere var det kun spillere med proffkontrakt som kan sitte på benken i Tippeligaen, men fordi Forbundstinget i mars 2010 vedtok å stille strengere krav til å få utsatt kamper på grunn av sykdom eller skader har man endret reglene før denne sesongen. Ordningen gjelder for inntil to utespillere og en keeper.

Norge og Gudmund Taksdal Kongshavn møter Spania, Aserbajdsjan og Tyrkia i den siste EM-kvalikrunden i Eskisehir i Tyrkia. Gruppevinneren går videre til EM-sluttspillet, som går av stabelen i Frankrike i juli/august.

Norges kamper:
14.04: Norge – Spania kl. 16.00
16.04: Norge – Aserbajdsjan kl. 16.00
19.04: Tyrkia – Norge kl. 16.00

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere