RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga en del av et nytt europeisk nettverk

For Vålerenga Fotball er det viktig å bidra til et bedre samfunn og klubben er derfor med i et europeisk nettverk, European Football Social Responsibility Network. Her utveksles gode ideer og tiltak med en rekke klubber i Europa.

Vålerengas Fotballs styreleder, Odd Skarheim og daglig leder for bredde, Morten Sandnæs, har nettopp kommet hjem fra nettverksmøte og seminar hos PSV Eindhoven i Nederland. Her har de to nevnte klubbene, samt en rekke andre klubber delt gode ideer med hverandre gjennom et nytt nettverk.

- Vålerenga er en del av noe som kalles European Football Social Responsibilty Network. Sammen med de andre deltakerklubbene og UEFA samles vi hos de repektive klubbene for å utveksle gode ideer og tiltak med hverandre, samt for å gjennomføre felles tiltak forteller Skarheim. Neste års seminar blir hos oss i Oslo.

Fotball for å oppnå et bedre samfunn

Klubbene som er med i tillegg til PSV Eindhoven fra Nederland og Vålerenga er; Charlton fra England, Club Brügge fra Belgia, Derry City fra Nord-Irland, Djurgården fra Svergie og Rhyl fra Wales.

- Målet med prosjektet er å bruke fotball som et verktøy for å oppnå et bedre samfunn. Vålerenga var en av de første klubbene som ble med i nettverket, og vi håper på å utvide antall klubber kraftig fremover. Vi ønsker videre å ha en lederrolle i forhold til å spre gode prosjekter i Norge.

Jobbsjansen spres videre

Selv om prosjektet er forholdvis nytt, men klubbene har allerede lært av hverandre:

- Etter møtet vi hadde i fjor høst i London, har Rhyl fra Wales allerede satt i gang et prosjekt som ligner på vårt Jobbsjansen-prosjekt. Selv har vi i Vålerenga skaffet oss noen gode ideer på prosjekter som foreløpig er inne i en beslutningsprosess nå, avslutter Skarheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere