*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga enkelt videre i junior-NM

VALLE (vif.no): Vålerenga er videre til andre runde i junior-NM. Fredag kveld slo VIF-gutta Skeids nest beste 6-0 uten å slite seg ut. Erik Bjørdal, Morten Lie, Stefan Randjelovic, Adnan Haidar og Ilias el-Hafedi scoret målene.

29.04.07 12:50

- Vi gikk greit videre i junior-NM og det var det eneste som betydde noe i dag, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

På grunn av måten Skeid har organisert sin bredde og elitesatsing på kan de stille to lag i junior-NM. Vålerenga møtte de nest beste fra Nordre Åsen. På papiret rått parti, men likevel brukte Enga lang tid på å få spillet til å sitte. VIF-gutta hadde et klart overtak, men var ikke presise og villige nok foran mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rolig åpning
Men selv om kampen startet slapt, ble det mål etter hvert. Etter 38 minutter havnet et innlegg fra venstresida i beina på Dennis Obeng. Obeng fikk ikke avslutta, men Erik Bjørdal fanget ballen og satt den kontant i nettet fra elleve meter. Fire minutter senere doblet midtstopper Morten Lie ledelsen da han headet ballen i mål etter en corner fra høyresida.

- Det kan virke som om gutta tok litt lett på kampen. De visste på forhånd at de var mye bedre enn Skeid og det preget dem nok litt. Uansett var det unødvendig at vi slapp oss så mye ned i førsteomgang. Er vi ikke skjerpa, scorer vi heller ikke mål, forteller Holter.

- Nå hadde Skeid bare et par skudd på mål, så de var aldri i nærheten av å true oss, men vi bør drepe kampen mye tidligere.

Fire mål etter pause
I pausen byttet Vålerenga seks mann og kom på banen for å sette spikeren i Skeid-kista. Også i andreomgang tok det litt tid før uttellingen kom, men etter 65 minutter økte Stefan Randjelovic ledelsen da han fikk to sjanser alene med keeper. Målet var Randjelovics tredje på tre kamper. Minuttet etter sendte samme mann ballen til Adnan Haidar som plasserte ballen kontrollert forbi Skeids keeper.

Haidar var også involvert i Vålerengas femte mål. Midtbanespilleren kom seg løs på venstresida og innlegget traff en Skeid-spiller som beinet ballen i eget nett. 6-0-målet stod Ilias el-Hafedi for. Spissen ble felt innenfor straffefeltet, fikk straffe og scoret selv fra ellevemetersmerket.

- Gutta fikk leke seg litt mot slutten av kampen og dette var ingen hard økt for oss. Vi brukte minimalt med energi, sier VIF-treneren.

- Det er imidlertid veldig unødvendig å dra på seg gule kort i en kamp som i dag hvor vi er overlegne motstanderen. I tillegg får vi en mann utvist i sluttminuttene etter to gule kort. Det skuffer meg. Men dette er noe gutta må lære av. Kortene fører til at de må stå over i senere cuprunder. Da har de bare seg selv å takke.

1. runde – junior-NM
Vålerenga – Skeid 6-0 (2-0)

Valle Hovin kunstgress

Mål: 1-0 Erik Bjørdal (38), 2-0 Morten Lie (42), 3-0 Stefan Randjelovic (65), 4-0 Adnan Haidar (66), 5-0 Selvmål (75), 6-0 Ilias el-Hafedi (86)

Gult kort Vålerenga: Fredrik Carlsen
Rødt kort Vålerenga: Martin Fermin (2 gule kort)

Vålerengas lag: Robin Vikskjold (Joakim Trzebinski fra 45) – Amin Nouri (Emilio Garcia fra 45), Morten Lie, Martin Fermin, Joakim Eyde (Kent Brekke Jensen fra 20)– Formose Pape Mendy, Fredrik Carlsen (Ilias el-Hafedi fra 45), Harmeet Singh (Adnan Haidar fra 45), Nikolai Djupesland (Christer Jensen fra 45) – Dennis Obeng (Stefan Randjelovic fra 45 [Nikolai Djupesland fra 70]), Erik Bjørdal

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.