Vålerenga er publikumsvinner

Tilskueropptur i Tippeligaen.

Etter fire serierunder er det i snitt 220 flere tilskuere per kamp om man sammenligner med tilsvarende tall for fjoråret. Tilskuergjennomsnittet hittil i sesongen er på 8564 mot 8334 på samme tid i fjor. Snittet for 2010-sesongen under ett var 8125. Det betyr 439 flere tilskuere i snitt per kamp i 2011 sammenlignet med totalen for fjoråret, melder Norges Fotballforbund på sine nettsider.

Vålerenga og Brann er de store publikumsvinnerne hittil i sesongensom med rundt 3000 flere tilskuere per kamp enn i 2010. Vålerenga noterte sesongbeste i Tippeligaen med over 20 000 tilskuere på Ullevaal mot Lillestrøm i forrige serierunde. I motsatt ende av skalaen finner vi Rosenborg som foreløpig har mistet rundt 5000 tilskuere i snitt.

- Det er jevnt i både toppen og bunnen av tabellen, og det har blitt scoret mange mål. Det er liten tvil om at det har betydning for publikumsinteressen. At publikumslaget Fredrikstad er tilbake i Tippeligaen, har også sitt å si. Nytt for sesongen er fredagskamper, og det er ekstra gledelig at lagene som har spilt kamper på fredager har høyere oppslutning denne dagen enn de har hatt på andre kampdager, sier informasjonssjef Svein Graff i NFF til fotball.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.