RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga etablerer skolefritidsordning

Sist oppdatert:
Vegg i vegg med VIF-heltene etablerer Vålerenga nå sin egen SFO i Brakka på Vallhall - for å gi barn en aktiv og lærerik hverdag.

- Barna får oppleve klubben på en veldig nær og fin måte. De får mye inspirasjon gjennom å være i samme miljø som forbildene sine. Det gir en ekstra dimensjon i forhold til læring, sier fagansvarlig for Vålerenga Fritidsordning, Klaus Pettersen til vif.no.

Stadig flere klubber

Vålerenga er ikke den første i fotballfamilien som nå etablerer et aktivt og annerledes SFO-tilbud. Asker Fotball Herrer var først ute med å skape et aktivt og sunt alternativ til skolenes SFO-ordninger. Gjennom flotte idrettsanlegg og solid kompetanse (både trenere og spillere brukes som instruktører), har idretten en unik mulighet til å skape en aktiv og sunn hverdag som et supplement til det offentlige. Asker har også utvidet opplegget, slik at man der har trening og aktivitet i ”SFO-tiden” for barn til og med ungdomsskolen.

Denne SFO-modellen er nå presentert bredt ut til klubber og via NFF-systemet, og flere klubber har laget sine varianter av fotballfritidsordninger og idrettsfritidsordninger.

Et titalls klubber er nå i gang med eller planlegger en eller annen form for SFO-tilbud. Blant dem Adeccoklubber som Sandefjord (planer) og Hødd (etablert). Av Tippeligaklubber har Lyn, som tidligere hadde et samarbeid med Asker, etablert en akademivariant for de litt større barneskolebarna, mens eksempelvis Stabæk har en slik ordning i samarbeid med en ekstern og privat aktør.

Men Vålerenga Fotball setter nå i gang med en fullverdig SFO-ordning for gutter og jenter fra 1.-5. klasse.

Skyss, mat, aktivitet og leksehjelp

Vålerenga Fritidsordning (VFO) skal starte opp fra 31. mars 2008 – som en glimrende mulighet til å kombinere lek og fotball tre, fire eller fem dager i uka. Fritidsordningen vil starte opp klokken 13.00 og vare fram til 16.30.

Vålerenga lover spillerne (skolebarna) henting på skolen, et sunt måltid og et variert aktivitetstilbud med hovedtyngde på fotball. I tillegg vil klubben tenke det hele mennesket, og blant annet ha leksehjelp på ”timeplanen”.

- Vi skal differensiere aktiviteten i forhold til interesse, modning og ferdighet, slik at de som ønsker å leke mye skal få lov til det, og de som er litt mer interessert i å lære fotball skal få lov til det, forteller fagansvarlig Klaus Pettersen, som har 6 års idrettsutdannelse og skriver masteroppgave på spillerutvikling ved Norges idrettshøgskole.

Ambisjonen er 30 elever før sommeren og 50 fra skolestart i høst.

Bygge holdninger

- Vi er opptatt av å bygge karakter. Barna på Vålerenga Fritidsordning skal lære å samarbeide, ha mot og tørre å stå opp mot for eksempel rasisme. De skal forstå hvorfor de handler som de gjør. Det er viktig innenfor fotball, men minst like viktig ellers i livet, sier Klaus Pettersen til vif-fotball.no, som vil bruke Vålerengas a-lagsspillere i aktiviteter rundt slike temaer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere