RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga fikk medhold i Ankeutvalget

Ankeutvalget reduserer størrelsen på boten som Vålerenga fikk for supporternes bruk av pyroteknikk og kasting av gjenstander.

Norges Fotballforbund skriver følgende i en pressemelding:

Ankesak 13/2011 – Vålerenga Fotball

Saken gjelder Vålerenga Fotball sin anke over Doms- og sanksjonsutvalgets beslutning av 7. juli 2011 om å bøtelegge klubben. Bakgrunnen for sanksjonen var at det ble brukt pyroteknikk og kastet gjenstander inn på banen i Tippeligakampen mellom Vålerenga og Fredrikstad 16. mai 2011 på Fredrikstad Stadion.

Vålerenga Fotball anket selve sanksjonsutmålingen. I sin anke ber klubben om at boten på 80 000 kroner reduseres, og fremhever blant annet dette:

Vi finner det urimelig at en klubb som beviselig kun er tillagt et objektivt ansvar og som gjør et svært målrettet og ressurskrevende arbeid for å unngå slike hendelser, får en så kraftig økning i bøtenivået. Økningen utgjør 128,6 % i forhold til forrige forseelse og dette føles som en ekstra belastning og samtidig lite anerkjennende i forhold til vårt preventive arbeid.

Vedrørende sakens faktum og vilkårene for å ilegge sanksjon, legger Ankeutvalget Påtalenemndas anmeldelse og Doms- og sanksjonsutvalgets beslutning til grunn.

Når det gjelder sanksjonsutmålingen som anken gjelder, legger Ankeutvalget i skjerpende retning vekt på at klubben gjentatte ganger har blitt sanksjonert for lignende overtredelser, senest i 2010.

I formildende retning legger Ankeutvalget vekt på det arbeidet klubben gjør for å hindre at klubbens tilhengere skal begå denne type overtredelser av gjeldende regler. I tillegg til annet forebyggende arbeid, samarbeider klubben med supporterunionen ”Klanen” og politiet, blant annet for å kunne identifisere gjerningspersonene slik at det kan sanksjoneres mot disse.

Etter en helhetsvurdering, hvor det legges avgjørende vekt på VIFs forebyggende arbeid slik det er redegjort for i sakens dokumenter, finner Ankeutvalget grunnlag for å redusere boten fra 80 000 kroner til 50 000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere