RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga fornyer juniortroppen

Sist oppdatert:
Henter opp rekordmange spillere fra egne rekker. 19 av 30 spillere er førsteårsjuniorer eller yngre.

Vålerenga hadde et av Norges beste G16-lag i fjor. I år har både treneren og mesteparten av troppen tatt steget opp på juniorlaget.

- Vi har med oss noen av de mest solide gutta fra 1993- og 1994-kullet videre, i tillegg har vi tatt opp mange spillere fra fjorårets G16-lag, sier Johannes Moesgaard som i fjor trente klubbens G16-lag. I år styrer han juniorlaget sammen med Aleksander Olsen.

Se Vålerengas juniortropp her

- 19 av spillerne i troppen er førsteårsjuniorer eller yngre. De kommer opp fra guttelaget som var et av Norges beste lag i fjor og har gjennom flere år vist en sterk treningsmentalitet som vi skal bygge videre på i juniortroppen. Dette er spillere som skal bidra allerede i år, men som kommer til å bli enda bedre i årene som kommer.

Landslagsstoppere

Fem av spillerne i troppen holder fortsatt guttelader.

- To av 1996-gutta, Ivan Näsberg og Simen Olafsen, er landslagsspillere. To midtstoppere som det blir spennede å jobbe videre med, sier Vålerenga-treneren og forteller om en godt balansert tropp.

- Vi har tatt opp mange førsteårsjuniorer i år, de er unge og uerfarne, men i motsetning til de siste årene har vi også en håndfull sisteårsjuniorer i troppen. De er fantastiske gutter også holdningsmessig og kombinasjonen av nykommere og litt mer rutinerte spillere tror vi kommer til å fungere veldig bra.

Moesgaard vil vente med å snakke om konkrete sportslige målsettinger for sesongen, men han er klar på at unggutta skal representere Vålerenga på en positiv måte.

- Det har vært et litt tøft år for juniorgruppa i forhold til mentalitet og kultur. I år ønsker vi å vise at vi både kan spille god fotball og oppføre oss som gode Vålerenga-ambassadører. Det tror og håper jeg at vi får til med de nye gutta som kommer opp fra yngre klasser og med de gutta som er med fra troppen i fjor.

Fine forbilder

Håvard Nielsen fikk sitt gjennombrudd i Tippeligaen i fjor. Han er fortsatt juniorspiller og fikk denne uka selskap av jevngamle Chuma Anene i juniortroppen. Sammen med Nicolai Næss, som har fått mye spilletid i a-lagets treningskamper de siste årene, viser de resten av troppen at veien opp til a-laget ikke nødvendigvis er så lang.

- Vi har fine forbilder i juniorspillerne som enten er i a-lagstroppen eller som trener fast med dem. Nicolai Næss , Håvard Nielsen og Chuma Anene viser de andre gutta at det er mulig å komme seg opp på a-laget dersom man jobber hardt. Men det krever også de rette holdningene og det er det viktig at alle forstår.

Se Vålerengas juniortropp her

Spillerne i juniortroppen skal matches i Interkretsserien og 2. divisjon denne sesongen. I tillegg deltar de i kvalitetsturneringer som Carnegie Elite Tournament, Junior Eliteturneringa (JET) på Hamar og junior-NM.

- De eldste gutta vil i utgangspunktet spille mest i 2. divisjon, men også i juniorkamper der vi mener matchinga er god nok som i NM, JET, Carnegie Elite Tournament og toppkampene i interkresserien.

Carnegie Elite Tournament

Juniorlaget innledet treningskampsesongen forrige lørdag da Stabæk ble slått 5-0 i Vallhall. Onsdag spilte ni av juniorgutta 2. omgang i a-lagets treningskamp mot Nesodden. Sesongens første store test kommer neste uke når VIF-gutta skal måle krefter med FC København, Vejle og Helsingborg i Carnegie Elite Tournament hjemme i Vallhall.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere