RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga Fotball med gode resultater

De siste 5 månedene har 13 kandidater fått Jobbsjansen i Vålerenga Fotball. Nå har 10 av dem fått ansettelse hos prosjektets samarbeidspartnere.

- Ungdommene har gjort en fantastisk innsats i klubben og ute hos våre samarbeidspartnere og får nå belønning for det, sier prosjektleder Lars Eirik Eggen.

– I et dårlig arbeidsmarked er det utrolig bra at vi får 10 av 13 kandidater ut i jobb.

Arbeidstrening med mening

Kandidatene har jobbet 3 dager hos samarbeidspartneren og 2 dager i Vålerenga fotball hver uka. – I klubben har de gjennomført en rekke aktiviteter som ville vært vanskelig å gjennomføre uten kandidatenes innsats. Ungdommene har fått mestringsopplevelser ved å være fotballtrenere for Løren Asylmottak, Tyrilikollektivet og på ulike SFO i vårt nærmiljø.

I tillegg har de hatt ansvar for vårt eget løkkefotballprosjekt, forteller Eggen. Kandidatene har også vært vakter under Åpen hall, frivillige på Vålerenga bo- og servicesenter og arrangert byaktiviteter i forkant av hjemmekampene sammen med A-lagsspillere. Klubben har altså et vidt spekter med oppgaver som gir ungdommene verdifulle erfaringer.

– Vi kaller det arbeidstrening med mening, forteller prosjektlederen ivrig.

Ferskvaremedarbeidere hos ICA

Hussein Ahmed er en av kandidatene som har fått jobb gjennom prosjektet: - Vålerenga fotball og ICA har gitt meg en god sjanse, sier Hussein. – Vi ble en veldig fin gjeng og jeg har fått meg mange nye venner. Nå ser jeg frem til å gjøre en god innsats for ICA fremover, sier Hussein.

Fredag kveld arrangerte ICA et matkurs for sine 4 kandidater som har fått opplæring som ferskvaremedarbeidere.

– Jeg har blitt mye mer interessert i matlaging etter at jeg begynte å jobbe med ferskvare, så nå er det kanskje på tide å lage noe annet enn bare Grandiosa, smiler Mats Andren.

ICA inviterte de 6 andre kandidatene i Jobbsjansen og Amin Nouri og Kristian Brix fra A-laget til å fortære maten som ble laget.

Godt samarbeid med NAV

- Vi ser nå at arbeidsledigheten øker som et resultat av finanskrisen. Samfunnsansvaret som Vålerenga fotball tar blir dermed enda viktigere, forteller prosjektlederen. Jobbsjansen har et tett samarbeid med NAV Oslo og får også offentlige midler fra barne- og likestillingsdepartementet. – Vi har et meget godt samarbeid med NAV Oslo og saksbehandlere på de ulike kontorene. Vi har ingenting å utsette på deres innsats, og det er synd at omorganiseringen i NAV har kommet skjevt ut.

Unike resultater

Prosjektet ble startet av Hafslund og Vålerenga fotball i 2006 hvor 9 av 11 kandidater fikk jobb i Hafslund. I 2007 ble også ICA og Entra Eiendom med som samarbeidspartner og 9 av 13 kandidater fikk jobb. Denne runden har altså Hafslund, ICA, Oslo Taxi og Infratek gitt 10 av 13 kandidater jobb.

– Vi er veldig stolte av resultatene. Jobbsjansen er enestående i Norge og prosjektet er en av mange grunner til at klubben kan kalle seg Oslos stolthet, avslutter prosjektleder Lars Eirik Eggen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere