RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga kan bli bøtelagt

Sist oppdatert:
Forbundsstyret i NFF anmelder Vålerenga Fotball til Doms- og sanksjonsutvalget for supportenes bruk av pyroteknisk materiell etter byderbyet mot Lyn.

Bakgrunnen er at Vålerenga Fotball sine tilhengere tente fire bengalske lys og to knallskudd på tribunen rett etter at dommeren blåste av kampen mellom Vålerenga Fotball og FC Lyn 20. september 2009. Forbundsstyret anmelder saken til Doms- og sanksjonsutvalget, med en innstilling på kr. 75 000,- i bot, skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

- Forbundsstyret viser til at Vålerenga Fotballs tilhengere har gjentatte ganger brutt pyroteknikkbestemmelsene. Klubbens tilhengere har tross tidligere bøter ikke tatt inn over seg alvoret i denne typen overtredelse og hvilke negative konsekvenser det kan ha for klubben. Derfor anbefaler vi at det foretas en markant økning av bøtesatsen, understreker fotballpresident Sondre Kåfjord.

Vålerenga Fotball har frist til 20. oktober for eventuelle merknader til anmeldelsen før Doms- og sanksjonsutvalget får saken til behandling.

- Vi har mottatt innstillingen fra forbundsstyret i NFF og vil sette oss ned og gå igjennom begrunnelsen før vi eventuelt mener noe om straffereaksjonen, sier administrerende direktør Pål Breen til vif-fotball.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere