Vålerenga med sunn økonomi

Er én av fire klubber i Tippeligaen som settes i beste økonomikategori av lisensnemda til NFF.

11.05.11 13:20

NFF la på en pressekonferanse onsdag formiddag fram tilstanden på økonomistyringen i Tippeligaen, basert på siste halvdel av 2010.

Vålerenga, som tidligere har vært underlagt en handlingsplan på grunn av svak økonomi, er nå en av fire klubber i Tippeligaen som er satt i kategori 3 – en kategori som kjennetegner klubber med sunn økonomi.

- Vi har jobbet hardt og lenge med å snu negative tall, og er selvfølgelig stolte av at vi nå ikke er underlagt en handlingsplan, sier økonomisjef Rune Riberg til vif-fotball.no.

- Når det er sagt, er ikke jobben over. Vi må fortsatt ha ekstremt fokus på økonomistyringen i klubben og vi må drive fornuftig. Vi kan ikke la denne positive tilbakemeldingen bli en sovepute.

Finansielt oppfølgingssystem

Tippeligaen og Adeccoligaen vurderes i forhold til det finansielle oppfølgingssystemet som ble tatt inn i klubblisensen i 2009. I tillegg ble kontinuerlig klubblisens innført for å sikre en tettere oppfølging av klubber som har en anstrengt økonomisk situasjon.

Basert på poengene hver enkelt klubb oppnår i forhold til økonomiske nøkkeltall i det finansielle oppfølgingssystemet, blir klubbene plassert i kategori 1, 2 og 3. Klubber som er i kategori 1 er pålagt å utarbeide en handlingsplan som skal godkjennes av klubblisensnemnda.

Handlingsplanen vil inneholde tidsfrister for når ulike delmål i handlingsplanen skal være oppnådd, og brudd på handlingsplanen kan medføre alt fra irettesettelse, poengtrekk og tilbakekalling av lisens.

Bedring i klubbøkonomien

Tippeligaklubbene og Adeccoligaklubbene har samlet sett i perioden fra 2008 til 2010 kuttet kostnader med rundt en halv milliard kroner, samtidig som driftsresultat er forbedret med 180 millioner kroner i samme periode.

- Dette viser at det finansielle oppfølgingssystemet som ble vedtatt av Forbundsstyret har hatt en positiv effekt, samtidig som jeg vil gi honnør til mange klubber for å ha tatt tak i de økonomiske utfordringene, sier leder for klubblisensnemnda, Jan Løkling, til fotball.no.

Balansegang

Kutt i kostnader og økte inntekter har bidratt til at Vålerenga har gått fra kategori 1 til kategori 3 siden 2009.

- Vi jobber hele tiden for å sikre best mulig forutsetninger for det sportslige apparatet, men vi må være forsiktige så vi ikke bruker penger vi ikke har. Alle i Vålerenga er fortsatt veldig fokuserte på å fortsette i samme spro , forklarer Riberg.

- Alle på huset, fra administrasjon, til sport, har bidratt til denne snuoperasjonen. Jeg vil også gi honnør til våre investorer og askjonærer i ASet som også har vært viktige bidragsytere i denne snuoperasjonen, avslutter han.

Foto: Eirik Førde/Digitalsport

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.