RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga møter Manchester United

Sist oppdatert:
BARCELONA (vif.no): Også Vålerengas 14- og 16-årslag er på plass i Barcelona. Begge lag spiller sine første kamper i morgen og fjortenåringene åpner mot selveste Manchester United.

- Det blir en spennende kamp. Det er morsomt for gutta å møte kjente motstandere. Mange av dem er United-supportere og følger med a-laget på tv hver eneste uke. En slik kamp betyr litt ekstra, sier spillerutvikler for Vålerengas 13-16-åringer, Per Inge Jacobsen, til vif.no.

Høyt nivå
Vålerengas 14-årslag har foruten Manchester United havnet i pulje med Club la Vall og AT Bisbalenc.

- Vi ligger nok nærmere de europeiske toppnasjonene på juniornivå enn vi gjør i 14-årsklassen. Det jobbes på en litt annen måte i andre land og de har et forsprang på oss i de yngste aldersklassene som vi bruker noen år på å ta igjen, forteller Jacobsen.

- Hovedmotivasjonen for å delta i en slik turnering er å få møte de beste lagene i Europa slik at vi får kjenne på hvor nivået ligger. Men når vi først skal være med i en internasjonal turnering er det klart at vi har lyst til å hevde oss. Vi vil gjøre det bra i alle turneringene vi stiller opp i, men læring og utvikling vil alltid være det viktigste.

God 94-årgang
14-åringene fra Vålerenga er uansett en merittert gjeng med mye talent.

- 94-laget var et av våre beste lag i fjor. De tapte mot Mathare United i Norway Cup-finalen og kom på andreplass i en internasjonal turnering i Amsterdam. I tillegg hevdet de seg i Brommapojkarnas eliteturnering i Stockholm.

Også 92-årgangen som spiller i 16-årsklassen stiller sterkt i Barcelona. Laget vant Nike Premier Cup i fjor og har tatt med seg sine beste spillere til Barcelona.

- 16-årslaget stiller toppa til denne turneringa og henter ned de 92-spillerne som til daglig er i juniortroppen, bortsett fra Simen Thollefsen som sannsynligvis spiller for juniorlaget. Det betyr at Haakon Farstadvoll, Hajat Rhamani, Mikael Johansen og Sebastian Johansen er klare for spill.

Kan møte Real Madrid
Vålerenga møter FC Saturn, FE AT Vilafranca og ET Calonge St. Antoni i gruppespillet.

- Vi vet ikke så mye om motstanderne, men FC Saturn driver veldig godt på ungdomssida og stiller helt sikkert med et bra lag. Nivået er veldig høyt og hvis vi går videre til a-sluttspillet kan vi møte lag som Real Madrid og Valencia, avslutter Jacobsen.

Kampoppsett:

Gruppespill - 14-årsklassen:
19.03.2008 13:00 MANCHESTER UNITED - VÄLERENGA, MONT-RAS
20.03.2008 13:00 VÄLERENGA - CLUB LA VALL, BEGUR
20.03.2008 18:00 AT BISBALENC - VÄLERENGA, MONT-RAS

Gruppespill - 16-årsklassen:
19.03.2008 09:00 FC SATURN - VÄLERENGA, VIDRERES
20.03.2008 12:00 VÄLERENGA - FE AT VILAFRANCA, VIDRERES
20.03.2008 18:00 EF CALONGE ST ANTONI - VÄLERENGA, CALONGE

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere