*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga og Brann samarbeider

Siden 2006 har Vålerenga Fotball hjulpet ungdom uten arbeid eller skoleplass i Oslo med arbeidstrening i klubben og hos samarbeidspartnere gjennom prosjektet Jobbsjansen. Nå overføres prosjektet til Bergen og Sportsklubben Brann.

29.09.11 09:47

Arbeidstreningsprogrammet, som går over fem måneder, har hatt nærmere 100 kandidater innom de siste fem årene og ca 70 % av kandidatene har fått jobb eller gått tilbake til skolebenken som et resultat av Jobbsjansen. I september 2011 var Jobbsjansen nominert til en pris av ECA (European Club Association) for beste samfunnsprosjekt initiert av en europeisk fotballklubb.

Arbeidstreningsprogrammet har fokus på god kartlegging av kandidater, praktiske kompetansegivende kurs i regi av klubben, arbeidstrening hos en samarbeidspartner og givende arbeidsoppgaver i klubben. Arbeidstreningsprogrammet er et samarbeid med NAV. Kandidatene får individstønad fra NAV så lenge de er med i programmet. Hvis kandidaten viser god innsats vil de kunne få jobb hos en samarbeidspartner av klubben.

- Jobbsjansen har vært en suksesshistorie og vi ønsker å dele vår kompetanse med andre klubber. Jobbsjansen er lett overførbar og vi inngår nå i et samarbeid med Brann slik at de kan gi ungdom i Bergen et slikt tilbud. Toppklubber i Norge har en unik mulighet gjennom sin merkevare til å ta samfunnsansvar, sier Lars Eirik Eggen, leder for samfunnsansvar i Vålerenga Fotball.

I Brann skal Hege Rokne dra i gang Jobbsjansen:

- Vi ønsker å ta ansvar for omgivelsene våre og være viktige for lokalmiljøet. Interessen rundt Brann kan bidra til noe positivt utover fotballen, sier Rokne.

Vibeke Johannesen er leder for bedriftsmarkedet i Brann. Hun forteller at Brann har økt fokus på samfunnsansvar. Og hun tror klubbens samarbeidspartnere vil bidra:

- Vi har mange gode samarbeidspartnere som kan hjelpe ungdom til å komme ut i arbeid. Ved at bedrifter i Branns nettverk samarbeider med oss om dette har vi unike muligheter som vi ønsker å utnytte til det beste for unge uten jobb eller skoleplass, forteller Johannesen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.