RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga og Hafslunds breddeprosjekt

Sist oppdatert:
Vålerenga, Oslos breddeklubber Hafslund har gått sammen og startet Vålerenga og Hafslunds breddeprosjekt.

I 2009 er hele 964 lag med fordelt over 24 klubber med på samarbeidsprosjektet. Både Vålerenga og breddeklubbene er svært fornøyde med prosjektet og spente på videre fremgang.

Prosjektet ble startet for 3 år siden i regi av NFF, hensikten var at storklubbene i Oslo, Lyn og Vålerenga, skulle ta ansvar for å hjelpe utviklingen i breddeklubbene på hver sin kant av Oslo. Dessverre ble prosjektet ble lagt på is av Lyn og NFF etter hvert. Vålerenga så nytten av prosjektet og fikk med seg hovedsponsor Hafslund til videre satsing i 2009 med rekordmange klubber som ønsker å bli med.

- Vi så mye positivt komme ut av prosjektet og så nødvendigheten av å fortsette. Dette er en flott måte for Vålerenga å dele sin brede kompetanse med Oslos andre breddeklubber, som selv ikke har mulighet til utvikle denne delen av sine klubber. Sammen med Hafslund har vi fått til et spennende prosjekt, forteller Elin Horn, administrasjonssjef i Vålerenga Fotball.

elin 310
elin 310

Breddekompetansen deles

Prosjektet tilbyr breddeklubbenes ledere samlinger som skal hjelpe til med å utvikle deres fotballfaglige kompetanse. Samlingene blir holdt i forbindelse med Vålerengas hjemmekamper på Ullevaal.

Første samling i år var 3. mai i forbindelse med hjemmekampen mot Start. Over 100 fremmøtte fikk med seg et foredrag fra Vålerengas beste på bredde om hvordan takle overgangen fra 7’er til 11’er-fotball. Elin Horn har fått masse positive tilbakemeldinger fra breddeklubbene:

- Mange trenere lever isolert i sine småklubber rundt omkring i Oslo, og mange ganger tillater ikke økonomien deres de å få den faglige inputen de måtte ønske. Lederne får ved våre samlinger faglig input de kan ta med seg rett hjem, sier hun.

I tillegg til enda en teoretisk samling om holdningsskapende arbeid, skal det videre i år også holdes praktiske samlinger, både på Valle-feltet, men også en samling hos en av de lokale klubbene. Disse har blitt tatt svært godt i mot.

- Dette startet som et rent teoriprosjekt, men etter hvert som vi fikk tilbakemeldinger skjønte vi at praktiske samlinger også var ønsket. Derfor har vi i år satt opp to praktiske samlinger hvor vi sender våre beste breddefolk ut på feltet, forteller Horn.

Klubbene mottar også fem teambager fulle av utstyr, samt 130 markeringsvester, som er sponset av Hafslund. Samarbeidsklubbene mottar også en andel billetter til Vålerengas hjemmekamper.

- Breddeklubbene lærer også av hverandre

En klubb som har vært med prosjektet fra starten er Holmlia IL Fotball. Styreleder Robert Cordes Nilsson er utelukkende positiv til prosjektet.

- Prosjektet er enkelt og greit en flott mulighet for oss å få kompetanse om hvordan vi kan forbedre og profesjonalisere driften av klubben. Vålerenga tilbyr oss å ta læring av deres erfaringer og kompetanse som vi i Holmlia rett og slett ikke har mulighet til å opparbeide selv, sier Cordes Nilsson.

Holmlia har sendt alt fra administrasjonsmedlemmer til trenere på samlingene, alt ettersom hva temaet for kvelden er. Men det er ikke bare av Vålerenga de lærer av ved samlingene.

- Siden samlingene tar sted i forbindelse med kamper, gir det oss klubbene mulighet til å møte hverandre i en uformell setting. Dette er en flott forum for oss klubbene i mellom å dele våre erfaringer med hverandre med likesinnede, avslutter Cordes Nilsson.

breddeprosjekt 562
breddeprosjekt 562

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere