RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga og Oppsal - mye til felles

Sist oppdatert:

Da Vålerengas ekte bohemer som Einar Bruno Larsen, Terje Hengern Hellerud og Bonden Sørlie begynte å spille på A-laget i fotball på slutten av 50-tallet ville de også prøve seg i andre idretter. Dermed ble herrehåndball innført i VIF i 1956. Flere prøvde seg også i bandy og ishockey og tilslutt ble det for mye for mange av gutta. Herrehåndballen ble nedlagt i 1962 før den ble startet igjen i 1990. I denne perioden uten herrelag ble Oppsals håndballherrer favorittlaget til VIF-damene.

Den legendariske landslagskeeperen i Oppsal, Pål Bye,spilte fotball og hockey i Vålerenga, før han dro til Oppsal Håndball. Per Søderstrøm spilte både A- håndball for Oppsal og A- fotball for Vålerenga. Han ble NM-mester for juniorer for Oppsal i Håndball samtidig med Odd Syversen. "Syver" er også 6 ganger NM-mester for VIF i ishockey og spilte A-fotball for VIF i perioden 1966-71.

I sesongen 1974/75 tok Oppsals legendariske landslagsspiller Roger Hverven på seg oppdraget som trener for damehåndballen i VIF og sørget for opprykk til 2. divisjon. Roger begynte som barn å spille fotball i VIF sammen med Pål Bye.

Petter Morstad, solid back for VIF i årene 1976-82, kom fra Oppsal. Da Oppsal gikk til finalen i junior-NM i 1975 ble Petter oppdaget og ble senere NM-mester (1980) og seriemester for Vålerenga (1981).

Brunos sønn spilte mange år for Oppsal Håndball på 80-tallet. Dette er bare noen av de få eksemplene som jeg husker i farten. Ja, for mange flere er det.

UNIKT EKTESKAP
Allikevel er kanskje det beste eksemplet på VIF-Oppsal-båndet ekteparet May (69) og Jan Aas (68). De er nemlig æresmedlem i hver sin klubb. May har spilt A-lags håndball i VIF i 31 år og spilte også når VIF var på visitt i toppserien. Jan Aas er NM-mester 1964 for Oppsal. Han spilte fra han var 16 til 28 på A-laget. Begge har siden slutten av 1950-tallet levd og åndet for hver sin klubb, ved bla. å være trenere i mange år, og har den dag i dag verv i hver sin klubb. Jan har også trent VIFs A-lags damer i flere perioder. Selvfølgelig fant de hverandre på håndballbanen. Dette for stå som et sterkt eksempel på de nære bånd som klubbene har.

FORTSETTER I 2011-SESONGEN
I år så møtte Vålerenga og Oppsal hverandre i 1. divisjon i håndball, og begge lag rykket opp. Vålerengas herrer for første gang i historien, Oppsal for første gang siden 1985. Og neste år møtes de altså igjen i toppserien.

JUBILEUM I 2012 og 2013
Begge klubber fyller for øvrig snart 100 år. Begge klubber jobber nå med en 100 års bok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere