*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga på alle landslag

09.09.10 12:37

Vålerenga har hatt landslagsspillere på alle aldersbestemte landslag på guttesiden i 2010-sesongen. I tillegg er Kristin Haugstad tatt ut på J16-landslaget.

Vålerengas 89- og 90-årganger har gjort seg bemerket i mange år. Tirsdag startet fem spillere fra disse årgangene da Norges U21-landslag slo Slovakia 4-1 på bortebane. Amin Nouri var tilbake på høyreback ved siden av midtstopper Stefan Strandberg, mens Mohammed Fellah, Harmeet Singh og utleide Fredrik Carlsen utgjorde en VIF-trio på midtbanen. I tillegg har a-lagsspillerne Adnan Haidar, Kristian Brix og Christer Jensen spilt landskamper opp til G19-nivå tidligere sesonger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Digitalsport)

I 91- og 92-årgangene, som utgjør G19- og G18-landslagene, er det færre landslagsspillere fra Vålerenga. I år er det bare keeper Gudmund Taksdal Kongshavn som har blitt tatt ut i en tropp. Håvard Nielsen har spilt kamper for G18-landslaget, men han er født i 1993. Tidligere har VIF-spillerne Mikael Johansen, Simen Thollefsen og Haakon Farstadvoll fått landskamper for 92-årgangen, mens Bardh Shala og Joakim Eyde, som nå spiller for henholdsvis Skeid og Sarpsborg 08, har spilt med flagget på brystet for 91-årgangen.

I de neste tre årgangene er Vålerenga bedre representert. Chuma Anene og nevnte Håvard Nielsen er født i 1993 har landskamper for G17-landslaget, mens midtstopperne Victor Johansen og Markus Kveen spiller på G16-landslaget sammen med spissen Shäresh Ahwadi. Alle tre er født i 1994. G15-landslaget spiller sine første landskamper denne høsten og VIF-gutta Kamer Qaka og Riki Alba er i troppen som møter Sverige til dobbeltlandskamp. I tillegg har Jens Marius Kolseth, som ble solgt til nederlandske FC Twente tidligere i år, landskamper for 94-årgangen.

Kristin Haugstad ble i sommer tatt ut på J16-landslaget.

Vålerengas aldersbestemte landslagsspillere 2010:

U21
Mohammed Fellah
Harmeet Singh
Stefan Strandberg
Amin Nouri
Fredrik Carlsen (utleid til Aalesund)

G19
Gudmund Taksdal Kongshavn

G18
Håvard Nielsen

G17
Chuma Anene

G16
Victor Johansen
Markus Kveen
Shäresh Ahwadi

J16
Kristin Haugstad

G15
Kamer Qaka
Riki Alba

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.