RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga-poolen bygger fotballbane i DR Kongo

Sist oppdatert:
Flykninghjelpen og Vålerengas samarbeidspartnere hjelper barn på flukt.

Nå er arbeidet startet, og fotballbanen i DR Kongo begynner å ta form i regi av Vålerenga Poolen ved finansiering fra Tusenfryd, Ditt kontor, Hurtigruta Carglass, CDDU, Nordea, Aktivkom og Ferske Fristelser.

- Dette prosjektet bidrar til glede og håp for barn og ungdom som har opplevd de grusomste overgrep, sier Marius Lystad i Flyktninghjelpen.

Fire kilometer utenfor byen Goma i Nord-Kivuprovinsen i DR Kongo er Flyktninghjelpen i gang med å etablere en fotballbane som er finansiert av flere av Vålerengas samarbeidspartnere. Prosjektet er administrert av Flyktninghjelpens landkontor i Goma, og norske Fred Arild Pettersen som jobber der nede følger opp.

- Det har tatt noe tid å finne frem til en egnet tomt, men nå har man funnet et område som både ligger nær et utdanningsprosjekt drevet av Flyktninghjelpen, og som lokale myndigheter kan garantere at ikke vil anvendes til andre formål, sier han.

- Mange av barna som vil få glede av fotballbanen har blitt drevet på flukt fra sine hjem som følge av krigshandlinger. Flere har opplevd de grusomste overgrep mot sin familie. For dem representerer skolen en trygg ramme for læring og for lek, uttaler Marius.

Fotballbanen i DR Kongo faller inn under Flyktninghjelpens utdanningsprogram.

Å tilby grunnutdanning til barn og ungdom som ellers står uten alternativt tilbud er nødhjelp med avgjørende betydning for mange barns liv.

I tillegg er det en viktig samfunnsbyggende aktivitet.

Flyktninghjelpen er en nødhjelpsorganisasjon som bistår mennesker som er tvunget på flukt fra krig og konflikt over hele verden. Organisasjonens fem kjerneaktiviteter er drift av flyktningleire, distribusjon av mat og nødhjelp, etablering av hus og skoler, utdanning og rettshjelp. Å gi barn beskyttelse, mat, husly og mulighet til skolegang er noe av det viktigste Flyktninghjelpen gjør.

I dag er det flere enn 20 millioner barn på flukt fra krig og konflikt i verden. Flyktninghjelpen når ut med hjelp til rundt 1,5 millioner barn i året. Denne gruppen er verdens mest sårbare og utsatte.

- I løpet av de neste ukene kommer selve planeringen av sletta i gang, og det vil bli etablert solide mål, hjørneflagg og så kommer det på plass en krittvogn til å markere opp linjer med. NRKs TV-aksjon neste år går til Flykninghjelpen og vi ser frem til hvordan vi kan samarbeide med Vålerenga Fotball og partnere i den forbindelse, avslutter Marius Lystad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere