RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga positive til hovedterminlista

Sist oppdatert:

NFF la fredag fram hovedterminlista for 2011-sesongen. Sesongen starter 20. mars og avsluttes med siste serierunde 27. november.

- Det er viktig at vi starter så tidlig som mulig og avslutter så sent som mulig sportslig sett. Vi og norsk fotball har en ambisjon om å spille i Europa så da er denne terminlista bra for norsk fotball, sier sportsdirektør Truls Haakonsen til vif-fotball.no.

Om Vålerenga går til gruppespillet i UEFA Europa League vil siste runde spilles i midten av desember.

- Med serieavslutning 27. november sikrer vi oss god matching inn mot de to siste kampene i gruppespillet, forklarer Haakonsen.

Støtter Semb

Haakonsen støtter også toppfotballsjef Nils Johan Semb i starttidspunktet på Tippeligaen.

- Landslaget er viktig for norsk fotball og skal ut i en viktig kvalifiseringskamp mot Danmark i mars. Da er det viktig at de spillerne i Norge som er aktuelle har fått konkurransedyktig matching inn mot den kampen, sier Haakonsen.

Enkelte kritiserer tidlig start og sen avslutning av Tippeligaen og peker på vanskelige spilleforhold.

- Rosenborg har spilt e-cup i veldig mange år, og har klart å arrangere kamper på Lerkendal i desember. Da må det være mulig andre steder i 2011 også, sier Haakonsen.

- Når det gjelder tidlig start, så må man bare sette på undervarmen for å sikre gode forhold. Det blir selvfølgelig en ekstra utgift for de det gjelder, men om norsk fotball skal opp og fram så er dette en god investering.

Vil ha ferie i juni

I år er hovedferien for Tippeligaen satt til 4. – 16. juli. Dette gjelder sannsynligvis ikke Vålerenga og de andre lagene som skal ut i e-cup.

- Nå har NFF lagt til rette for best mulig konkurransevilkår for lag som skal ut i e-cup. I Norge har vi fotballferie i juni annethvert år på grunn av EM og VM, i årene i mellom, som i 2011, er ferien i juli. Sportslig sett synes jeg at ferien således ble lagt til juni hvert år, avslutter Haakonsen.

Last ned hovedterminlista her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere