Vålerenga samarbeider med Solskjær

Vålerenga og Ole Gunnar Solskjær samarbeider.

07.03.09 15:25

Les alt om superfinalen her

Søndag spilles superfinalen mellom Stabæk og Vålerenga. Overskuddet av kampen på Telenor Arena går til bygging av skoler i Sør-Afrika - et prosjekt i regi av UNICEF og Ole Gunnar Solskjær.

Overskuddet av billettinntektene vil gi tusenvis av barn i det sørlige Afrika barnevennlige skole. Barnevennlige skoler hjelper ikke et bare et barn, men gir varige forandringer for mange barn.

Hvert tredje barn i det sørlige Afrika går ikke på skole. De er barnearbeidere. De får verken leke eller lære å lese. Får disse barna skolegang derimot, har de mulig et til å skape en ny fremtid for seg og familien sin. Superfinalen mellom Stabæk og Vålerenga vil gi tusenvis av barn denne sjansen.

- Får vi inn 2 millioner kroner får vi bygget minst tre nye skoler og pusset opp to gamle, vi får utdannet 100 lærere og får vannpumper til skolene og landsbyen rundt, sier kommunikasjonsrådgiver Marianne Rønnevig i UNICEF Norge.

- Jenter som får utdanning får færre barn og deres barn får bedre helse og utdanning. Når barn ikke lærer noe går samfunnet glipp av 46 millioner mulige problemløsere som kan dra landet sitt ut av fattigdom. UNICEFs samarbeidspartner i Sør-Afrika Nelson Mandela har sagt at uten utdanning er ingenting mulig, med utdanning er alt mulig, sier Rønnevig.

UNICEF er i 156 land og har alltid jobbet med idrett. Lek og fysisk aktivitet er en rettighet barn har og en naturlig del av alle UNICEFs programmer i flyktningleirene i Kongo, i slummen i Sør - Afrika og i landsbyskoler i Mosambik.

UNICEF samarbeider med nasjonale og internasjonale idrettshelter. I fotballens verden er Ryan Giggs, David Beckham, Manchester United og FC Barcelona våre partnere. FC Barcelona er det eneste fotballaget i verden som betaler for draktreklame. Pengene går til UNICEFs aidsarbeid i Swaziland.

Les alt om superfinalen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.