RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga signerte landslagsspiller

Sist oppdatert:
Mario Roberto Martínez er klar for Vålerenga.

Møt Vålerengas nye spiller på VIF TV

Vålerenga ble mandag morgen enig med den offensive midtbanespilleren Mario Roberto Martínez (19) om personlig kontrakt. Spilleren fra Honduras knytter seg til Vålerenga på en utlånsavtale til 30.november 2009.

Martínez kommer klubben Real C.D. España i hjemlandet og Vålerenga har opsjon på å kjøpe spilleren innen låneperiodens utløp.

- Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på Mario fra våre folk som har sett han i kvalifiseringen til U20-VM, sier sportsdirektør Truls Haakonsen til vif-fotball.no.

- Det er alltid en viss risiko forbundet med å hente spillere fra helt andre kulturer enn den vi er vant til, så vi har valgt en løsning med lån og opsjon på kjøp. Om han mot formodning ikke skulle slå til her, har vi ikke tatt noen store sjanser ved å hente han på lån.

Visekaptein

Martínez har tross sin unge alder allerede representert U23-landslaget til Honduras, og er visekaptein på U20-landslaget som har kvalifisert seg til VM for U20-landslag i Egypt i september og oktober.

Han var også tatt ut i OL-troppen som var i Beijing 2008. Han fikk ikke spilletid i lekene, men var troppens yngste spiller hvor de fleste spillerne er født i 1985 og 1986. Martínez er født i 1989.

- Det forteller at han er ansett som et stort talent hjemlandet. Når våre folk var der forrige uke var hotellet beleiret med rundt 40 nysgjerrige pressefolk som hadde fått nyss om en nært forestående overgang for Mario og de ville vite hvor han havnet, sier Haakonsen.

- Vi er veldig glade for å ha Mario på plass og gleder oss til å se han i aksjon i Tippeligaen. Vi kommer til å gi han tid til å akklimatisere seg og venne seg til vår måte å spille fotball på og forventer ikke at han går inn og dominerer fra første spark på ballen.

Språkbarriere

Martínez snakker kun spansk og det blir en utfordring både for han selv og lagkameratene.

- Det er ikke lenge siden vi signerte Juan Fuenmayor som snakker godt engelsk som kan fungere som en slags tolk i starten, men vi vil lage et opplegg for Mario slik at han lærer seg engelsk eller norsk og kan kommunisere med sine medspillere.

- Vi har også folk i og rundt klubben som kan bidra, og vi skal gjøre vårt ytterste for at Mario trives i Oslo og blir en ressurs for Vålerenga i tiden som kommer, avslutter Haakonsen.

Martínez er ikke spillerklar for Vålerenga før søknaden til UDI om arbeids- og oppholdstillatelse er godkjent, men det jobbes med å få han klar så raskt som mulig.

Møt Vålerengas nye spiller på VIF TV

Diskutér overgangen her

Klikk her for spillerprofil

Klikk på disse linkene fra Youtube for å se skuddfoten til Martínez:
(Vålerenga Fotball er ikke ansvarlige for innholdet på eksterne linker)

Frispark

Langskudd

FOR MEDIA:
Her kan presse og media laste ned profilbilde av Martínez for bruk i artikler relatert til signeringen den 30.mars.
Byline på bildet skal være:
Foto: Thomas Brekke Sæteren/vif-fotball.no

Klikk her for å laste ned pressebilde av Mario Roberto Martínez

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere