*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga slo Celtic

VIF-talenter imponerer i internasjonal toppturnering.

03.08.11 20:57

Vålerengas 15-årslag, født 1996, spiller denne uken Galway Cup, en internasjonal toppturnering i Irland, og har havnet i pulje med Maccabi Haifa, Det Irske utfordrerlandslaget, Glasgow Celtic og fjorårsvinner Aberdeen.

VIF-gutta åpnet turneringen knallsterkt da Celtic, som tidligere i år har slått blant annet Manchester City og AC Milan, ble lått 1-0 onsdag formiddag.

- Scoringen vår kom etter et fint angrep der Arvin først utfordret venstrebacken til Celtic før han slapp ballen langs sekstenmeteren. Dreni flikket videre til Bugra som kom fra dypet og avsluttet iskaldt ned i venstre hjørne for keeper fra 17 meter. Jubelscenene var fantastiske, både på banen og benken, sier Vålerenga-trener Igor Aase til vif-fotball.no.

Artikkelen fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

Årsbeste

Kampen frem til scoringen beskriver Aase slik:

- Kampen startet meget intensivt og begge lag holdt høyt tempo med og uten ball. Som vi hadde fokus på før kampen så var det viktig å være riktig posisjonert for andreballsspill og vinne 50/50-duellene i starten. Det føler vi at vi greide, vi maktet å holde på ballen og spilte fotball i god Vålerenga-ånd. Uten ball, i forsvar, leverte vi desidert årsbeste i en mer moderat presshøyde og vi så meget bra ut i den defensive strukturen med gode avstander i og mellom ledd, samt god intensitet i førsteforsvarsjobbingen. Vi var tålmodige, presshøydejusterte litt mer forsiktig enn vanlig og tvang Celtic til å slå litt lengre, noe vi var godt rustet for i den bakre fireren.

- Celtic fikk kampens første halvsjanse når deres meget gode nummer 10, av oss døpt Wayne Rooney, var først på en ball i sekstenmeteren etter et innlegg, men Nima blokkerte og reddert mesterlig. Kampens første store sjanse var det vi som fikk da Mohammed Ofkir lobbet i tverliggeren etter et fint oppbygget angrep bakfra. Ellers en meget tett og jevn affære uten de helt store sjansene i førsteomgang.

Store sjanser

- Andreomgang startet litt som den første uten at noen av lagene fikk et klart og tydelig initiativ i kampen. Begge lag ønsket å bygge opp bakfra og spille seg ut. Men med manglende presisjon fra begge lag, så bølget det litt frem og tilbake. Like etter scoringen vår fikk vi en ny sjanse i en lignende situasjon der Usman avsluttet rett på keeper.

- Vi fortsatte å forsvare oss godt, men Celtic hadde ballen mest mot slutten av kampen. De trykket på med alt de hardde og skapte en gigantisk trippelsjanse med stolpeskudd, blokkeringer og redninger på strek av heroiske Vålerengagutter. Vi klarete imidlertid å ri det hele land og vant totalt sett en fortjent seier mot et lag som blant annet har slått Manchester City og AC Milans 15-åringer i tidligere eliteturneringer.

Neste kamp for Vålerenga er mot Det Irske utfordrerlandslaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag