RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga slo Ready

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Vålerengas juniorer vant bortekampen mot Ready i interkretsserien 1-0 onsdag kveld. Anders Lie scoret Vålerengas mål seks minutter før full tid. vif.no kommer tilbake med bilder og kommentarer senere.

Situasjonen før kampen:
Vålerenga har plukket greit med poeng i årets juniorserie, men har variert veldig prestasjonsmessig. VIF-gutta har levert festfotball i 8-3-seieren mot Ham-Kam i Vallhall, men har også tapt 1-3 mot nyopprykkede Kolbotn. Status etter ni kamper er fem seire, to uavgjort og to tap.

Klar beskjed
Forrige uke ble Moss slått 3-2 hjemme på Valle, men seieren satt langt inne. Gjestene ledet 2-0 til pause og trener Mikkelsen måtte ty til en god, gammeldags skyllebøtte i pausa for å vekke VIF-spillerne.

- Vi ga klar beskjed om at gutta måtte vise at de var verdige til å spille i Vålerenga-drakta. Vi var nødt til å vekke dem og trua med en lang ekstratrening rett etter kampen dersom kampen ikke ble snudd, sier Vålerenga-treneren til vif.no.

- Gutta tok hintet og stod frem som et helt annet lag etter pause. All honnør til dem for det.

0-2 ble dermed snudd til 3-2-seier etter mål av Christer Jensen, Erik Bjørdal og Fredrik Thapper. Sistenevnte scoret vinnermålet ett minutt på overtid med et frispark fra egen banehalvdel.

Sterkt hjemmelag
Kveldens motstander Ready liker seg best hjemme på Gressbanens særegne kunstgress. Tre av fire hjemmekamper har endt uavgjort og gitt sårt tiltrengte poeng, samtidig har ingen av årets fire bortekamper gitt poeng. Før møtet med Vålerenga ligger laget dermed nest nederst på tabellen med tre poeng.

For to år siden møttes lagene i junior-NM. Ready lå i førstedivisjon, mens Vålerenga ledet interkretsserien. Likevel var det Ready som startet kampen best da de tok ledelsen før kvarteret var spilt. Vålerenga utliknet så ved Mustafa Archrifi, før Dan Alberto Fellus sendte Enga i ledelsen. Ready slo imidlertid tilbake og utliknet til 2-2 fem minutter etter pause. To mål av Kristoffer Thuen og en straffescoring av Harmeet Singh i løpet av de siste tyve minuttene sikret imidlertid avansement for Vålerenga.

I fjor var begge lagene i samme divisjon. Sommermøtet på Valle ble spilt midt på dagene i stekende sommersol. Med godt over 30 grader i lufta og varme gummikuler under beina, ble øst-vest-oppgjøret en ganske laber forestilling. Vålerenga tok initiativet fra start og hadde ballen mest mot hardtarbeidende gjester. Det ble produsert få sjanser og Vålerenga måtte vente helt til kampens ti siste minutter før de fikk hull på byllen. Kristoffer Thuen og Erik Bjørdal scoret en gang hver og sørget for hjemmeseier.

Gikk i Ready-fella
Høstkampen på Gressbanen endte også med hjemmeseier. Vålerenga tapte sin tredje interkretskamp på rad da Ready hentet inn Engas ledelse og vant. Etter kampen raslet trener Mikkelsen med sablene.

– Dette holder ikke. Nå må vi ta noen drastiske grep, sa han til vif.no.

- Vi gikk rett i fella til Ready og ble med på den fysiske fotballen med lange baller og mange dueller. Underlaget innbød til kjapp og effektiv fotball langs bakken, likevel lot vi hjemmelaget sette premissene. Det skremmer meg at vi ikke leser klimaet i kampen bedre.

Vålerengas mål ble scoret av Dennis Obeng, Kent Brekke Jensen og Adnan Haidar.

Ready – Vålerenga, Gressbanen i kveld kl. 18.45

Les mer om lagenes tidligere møter:
10.10.2007 Ready - Vålerenga, Gressbanen kunstgress 4-3
09.06.2007 Vålerenga - Ready, Valle Hovin kunstgress 2-0
30.04.2006 Ready – Vålerenga, Gressbanen kunstgress 2-5

Vålerengas interkretskamper 2008:
27.03.2008 Vålerenga - Lillehammer, Valle Hovin kunstgress2 2-0
02.04.2008 Lillestrøm - Vålerenga, Lillestrøm kunstgress 3-3
05.04.2008 Vålerenga - HamKam, Vallhall 8-3
10.04.2008 Vålerenga - Skeid Fotb, Valle Hovin kunstgress2 4-2
17.04.2008 Fredrikstad - Vålerenga, Torp idrettsplass 3-3
23.04.2008 Vålerenga - Kolbotn, Valle Hovin kunstgress2 1-3
01.05.2008 Kongsvinger Toppf. - Vålerenga, Gjemselund stadion 1-2
09.05.2008 Stabæk - Vålerenga, Nadderud kunstgress 6-1
15.05.2008 Vålerenga - Moss, Valle Hovin kunstgress2 3-2

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere