*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga tapte for Lillestrøm

Vålerengas juniorer med en dårlig, men kalkulert generalprøve.

Onsdag kveld tok Vålerenga i mot Lillestrøm i interkretsserien og gikk på et smertelig 1-4-tap på eget gress.

- Vi er ikke fornøyde med å tape, men det var litt kalkulert i forhold til at vi stiller et lag som i snitt er to og et halvt år yngre enn Lillestrøm sitt, sier juniortrener Andreas Holter til vif-fotball.no.

Vålerenga sparte en del spillere i onsdagens kamp, da det venter en viktig kamp allerede fredag.

- Siden vi har fjerde runde i NM på fredag, sparte vi alle som er aktuelle for å starte den kampen. Lillestrøm er som kjent ute av NM, så de måtte ikke tenke på det, sier Holter med et dårlig skjult stikk i retning Åråsen.

For lette

Vålerenga skapte bra med sjanser mot Lillestrøm, men var ikke gode nok foran mål.

- Den største forskjellen på onsdag var innenfor begge 16-meterne. Det var litt mer trøkk i Lillestrøm. Vi hadde mer enn nok sjanser til å score flere mål, men Lillestrøm viste at de var litt eldre enn oss, sier Holter.

- Når det er sagt er ikke alderen noen unnskyldning for at vi taper. Vi går alltid på banen for å vinne, men ble litt lette onsdag.

God læring

Selv om det ble et stygt resultat mot erkerivalene fra Lillestrøm, var Holter fornøyd med innsatsen fra sitt unge lag.

- Alt i alt stod gutta på og gjorde så godt de kunne. Det er ingenting å si på innsatsen. Det ble som sagt litt lett, men det var vi klar over også. Allikevel hadde vi et håp om å slå Lillestrøm.

- Vi hadde 7-8 guttespillere som fikk prøve seg, og det er god læring for de å møte et såpass robust lag. I juniorserien blir man mer avslørt for enkle feil enn hva man gjør i gutteserien. Dette er gutta som skal spille interkrets neste år og da er det bra for de at de får smake på dette allerede nå, avslutter Holter.

Vålerenga – Lillestrøm 1-4 (1-2)
Interkretsserien, Hafslundbanen, 12.august 2009

Mål: 0-1 Lillestrøm (20), 1-1 Andreas Lund (25), 1-2 Lillestrøm (21), 1-3 Lillestrøm (50), 1-4 Lillestrøm (75)

Vålerengas lag: Kristian Krohn Holm – Sebastian Johansen, Martin Gooderham, Pål Strømberg, Lars Vincent Andersen – Savas Tirit (Mohammed Ali inn 45), Nikolai Djupesland, Andreas Lund (Ole Sandnes inn 65) – Nikolas Tinde, Stefan Mimic (Mathias Holmen inn 45), Mikael Johansen (Markus Kveen inn 70)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Brekke Sæteren/VIF Media

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag