*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga tapte igjen

Vålerenga tapte 0-3 hjemme mot Odd Grenland søndag kveld. Les livereferat her.

26.07.09 21:30

90 +2 - SLUTT! Vålerenga taper sin fjerde seriekamp på rad. Vålerenga best best og skapte mest fram til 0-2, så tok Odd mer og mer over.

90 +1 - Kovacs med en ny stor sjanse. Vinner duellen med Hagen og header mot mål men Kongshavn gjør en glimrende redning og hindrer scoring.

90 - Det er lagt til minimum to minutter i spilletiden.

90 - Bytte Odd: Simen Brenne erstattes av Håvard Storbæk.

88 - Hæstad skyter via en Odd-bein men får ikke corner.

87 - 0-3! Vålerenga står og ser på. Sørensen lurer Storbæk og får slått inn til Kovacs som står og header ballen kontant i mål.

85 - 9.549 tilskuere på Ullevaal i dag.

84 - Lite som har skjedd de siste minuttene nå.

80 - Ny stor VIF-sjanse. Hagen går igjen høyest og header på mål men Arason gjør en feberredning på streken og hindrer scoring igjen.

80 - Mos prøver å utfordre på høyrekanten og vinner en corner.

79 - Odd bytter: Tommy S. Larsen erstattes av Magnus Lekven.

78 - Hagen kommer høyeste på corneren fra Zajic og header ballen i tverrliggeren og over.

77 - Vålerenga bytter: Dawda Leigh erstattes av Mostafa Abdellaoue.

77 - Moa jager en smart pasning fra Nouri og knuser Fevang i duellen. Innlegget blir blokkert til corner.

76 - Vålerenga virker å ha mista litt trua på at det er mulig og Odd har stor selvtillitt i spillet sitt nå.

73 - Akabueze skyter fra 35 meter. Meget enkelt for Kongshavn.

71 - Bytte Vålerenga: Harmeet Singh erstattes av Morten Berre.

69 - Kovacs prøver nok en gang å være uærlig i det han går for straffe. Den svære mannen ser ut som han er med i VM i stuping i duell med Storbæk

68 - Moa har ikke fininnstilt siktet i dag. Blir flott frispilt litt skrått for mål, men avslutter utenfor i en posisjon hvor han vanligvis er sikkerheten selv.

67 - 0-2! Odds kontring ender med at Akabueze slår inn til Kovacs som enkelt styrer ballen i mål fra kort hold.

66 - Stor VIF-sjanse. Leigh skyter men Arason redder og Hæstad er nære på returen før Odd rydder opp. Vålerenga vinner ballen igjen før Odd bryter og starter en kontring.

65 - Zajic slår sin andre dårlige corner på rad og Odd overtar ballen igjen.

64 - Odd roter det nesten til for seg selv etter at Nouri finner Moa med en lang pasning inn i feltet. Moa får ikke helt kontroll og Arason bommer på ballen før Odd får klarert til corner.

61 - Bytte Vålerenga: Mohammed Fellah erstattes av Bojan Zajic.

61 - Leigh spilles nesten fri i feltet, men blir presset mellom to midtstoppere og lager frispark.

60 - Et innlegg blir slått i retning Kovacs som faller som en sekk i duell med Hagen. Får ikke straffesparket som han helt tydelig jaktet.

58 - Odd får spilt inn i feltet etter innkastet og innbytter Sørensen får avsluttet på direkten fra rundt ti meters hold. Skuddet går høyt over mål.

58 - Odd slår kontra i retning Akabueze men Nouri viser at han har god fart og løper opp Odd-vingen før han klarerer til innkast. Godt backspill av unggutten.

56 - Bytte Odd: Fredrik Gulsvik erstattes av Jacob Sørensen.

55 - Leigh drar seg innover i banen og avslutter fra 18 meter, høyt over.

55 - Vålerenga spiller seg igjen fint framover på banen på venstrekanten. Innlegget fra Leigh har god retning men verken Fellah eller Moa får kontroll på den. God mulighet.

53 - Singh drar seg fri på rundt 20 meter og skyter godt. Arason får så vidt opp hendene og ballen spretter ned bak han før han får kontroll på den løse ballen igjen.

52 - Vålerenga spiller seg fram på et godt angrep som ender med at Fellah får ballen ute til høyre. Han slår inn i feltet i retning Hæstad som mener han blir holdt igjen av Gulsvik når han skal angripe ballen foran mål.

50 - Odd får nok et frispark midt på VIFs banehalvdel og det blir litt fram og tilbake inne i feltet før Vålerenga får ryddet opp.

49 - Odd med et lengre angrep men en forløsende klarering fra Fuenmayor stopper farligheten.

48 - Moa får nok en mulighet. Hæstad flikker videre til VIF-spissen som kommer seg foran Fevang men fra skrått hold får ikke Moa klem på avslutningen og Arason har full kontroll.

47 - Frispark til Odd på rundt 30 meter. Gulsvik skyter via Hæstad og til corner. Kovacs klatrer på Andresen og Fuenmayor i feltet på corneren fra Akabueze og Vålerenga får naturlig nok frispark.

46 - Kjempesjanse til Vålerenga med en gang. Singh lurer Larsen på venstrekanten og slår til Fellah som skyter via et Odd-bein. Ballen havner hos Moa som burde ha en enkel jobb med å utligne, men han sleiver i avslutningen og Odd får kontroll.

45 - Odd sparker i gang 2.omgang. Ingen bytter på noen av lagene.

45 + 1 - PAUSE! Vålerenga ligger under til pause, til tross for at de skaper mest og er best spillemessig i hele omgangen. Odd har skapt en målsjanse og har scoret på den. Mange dommersituasjoner går Odds vei, til stor frustrasjon fra spillere, ledere og publikum.

45 - Det er lagt til minimum ett minutt i spilletiden.

45 - Hæstad spiller fram til Moa som passerer Fevang før han skal runde Hansen. Hansén dytter han klart overende foran 16-meteren men Hauge vinker utrolig nok spillet videre.

44 - Vålerenga vinner et innkast foran Odd-benken, og Odd-trener Fagermo header ballen videre på sidelinja for å drøye litt tid.

42 - Odd får et nytt og noe billig frispark i god posisjon. Brenne finner Fevang i feltet men Fevang header høyt over og langt utenfor.

40 - Hæstad jager en lang ball og presser Hansén såpass at VIF vinner en corner.

38 - Moa får ballen i feltet, bak forsvaret, men må legge tilbake da han er ved dødlinja. Odd får til slutt ryddet opp.

37 - Hauge gir Vålerenga først fordelen etter at Singh blir taklet midt på banen. Vålerenga mister ballen i neste trekk og får frisparket. Godt dømt.

35 - Fellah med en nydelig ball til Moa som tar den ned og skal avslutte, men Fevang får avverget. Klareringen fra Fevang går rett i beina på Fellah som skyter fra skrått hold, men Arason har full kontroll.

34 - Corner nummer to går forbi alt og alle etter at Storbæk nesten får foten på den foran mål.

33 - Hagen stupheader Fellahs gode corner via en forsvarer og til en ny corner.

33 - Vålerenga med et visst press på Odd nå. Vinner til slutt en corner etter et lengre angrep.

32 - Moa kommer seg fri på venstre og slår godt inn foran mål, men Arason plukker ned ballen foran Fellah.

30 - Vålerenga sliter litt med presisjonen når de nærmer seg Odds mål nå.

28 - Frispark til Odd fra samme posisjon som ga målet. Akabueze slår igjen mot bakerste stolpe men Fuenmayor får frispark i duell med Fevang.

27 - Det har vært noen situasjoner hvor Vålerenga har fått situasjoner i mot seg av dommerteamet. Nå når Fuenmayor klarerer via Gulsvik og Odd fikk innkastet. Skullerud får beskjed av fjerdedommeren om å ta det litt roligere på sidelinja.

25 - 0-1! Frisparket fra Akabueze blir slått foran mål. Kongshavn får så vidt bokset inne mølja. Returen går til Brenne som skyter via Hagen og i mål. Odd tar ledelsen litt i mot spillets gang.

24 - Kortet var Storbæks tredje for sesongen, og han må dermed stå over bortekampen mot Strømsgodset i neste runde.

23 - Gult kort Vålerenga: Jarl André Storbæk er uheldig og treffer Gulsvik i ansiktet i en duell. Ser veldig ubevisst ut, men Hauge gir allikvel gult kort. Frispark i farlig posisjon.

21 - Odd får frispark i god posisjon og Brenne slår inn mot Kovacs. Panzer kommer foran og header unna.

19 - Singh med en fin involvering. Demper en pasning fra Andresen rundt en Odd-spiller og slår til Moa som lurer vekk Fevang og setter fart mot mål. Avslutter fra skrått hold, men skuddet går et stykke utenfor.

17 - Ny bra sjanse til Vålerenga. Fellah slår et frispark inn i feltet. Hæstad tar med seg klareringen på brystet og Fuenmayor vender og skyter på direkten, et par meter over mål.

16 - Gulsvik får ballen etter nok et langt oppspill. Drar seg fri og skyter men Kongshavn har full kontroll på det lave skuddet.

14 - Nytt langt innkast fra Nouri. Hagen går i bakken i duell med Kovacs, men dommer Hauge vinker videre. Ser ut til å være en korrekt avgjørelse.

11 - Vålerenga får et innkast høyt i banen. Odd header først unna men VIF gjenvinner. Singh prøver et skudd fra 20 meter, men det går rett i blokka.

10 - Vålerenga det beste laget i starten av kampen og har ballen mye. Odd ligger kompakt og satser på lange baller mot Kovacs, som forventet.

8 - Odd tar et lurt frispark og Hagen får lagt inn foran mål men Vålerenga rydder opp.

7 - Leigh med en skummel feilpasning bakover på banen men Andresen er våken og får spilt tilbake til Kongshavn som roer litt ned før han spiller ut.

6 - Fellah jager Rambekk helt nede ved hjørneflagget. Ser ut til å vinne et innkast men Odd får et noe billig frispark.

5 - Ny stor mulighet til Vålerenga. Leigh lurer offsidefella og drar seg innover. Spiller til Moa som ikke helt får stokka beina foran mål og Odd får til slutt klarert.

3 - Pent spill av Vålerenga. Nouri rekker akkurat en ball ved dødlinja og finner Moa som header like utenfor.

2 - Kovacs vinner duellen med Fuenmayor, men er oppe med albuen. Odd vinner en corner. Hagen header unna det første innlegget. Det andre holder Kongshavn sikkert.

1 - Vålerenga får en god mulighet med en gang. Hæstad flikker til Moa som får med seg ballen, dribler vekk Hagen og avslutter fra litt skrått hold, omtrent 16 meter fra mål. Avslutningen går et par meter utenfor.

0 - Vålerenga tar avspark og spiller mot Bendit-svingen i 1.omgang.

! Velkommen til vår livedekning av Tippeligaoppgjøret mellom Vålerenga og Odd Grenland på Ullevaal stadion.

! Gudmund Taksdal Kongshavn (18) spiller sin første offisielle A-kamp for Vålerenga.

! Juan Fuenmayor erstatter skadde André Muri i midtforsvaret. Bengt Sæternes skulle egentlig spilt midtstopper, men måtte melde forfall på grunn av en skade i ryggen.

- Bengt sliter med ryggen, og har gjort det hele uken. Vi håpet og hadde trua på å få han klar til i dag, men desverre kom vi ikke helt i mål, sier medisinsk koordinator Eirik Bjærke til vif-fotball.no.

! Jarl André Storbæk er Vålerengas kaptein i dagens kamp.

! Mohammed Fellah går inn på høyrekanten og spiller fra start i Tippeligaen for første gang denne sesongen.

Vålerenga - Odd Grenland 0-3 (0-1)
Tippeligaens 19.runde, Ullevaal stadion 26.juli 2009, 9.549 tilskuere

Mål: 0-1 Simen Brenne (25), 0-2 Peter Kovacs (66), 0-3 Kovacs (87)

Gult kort Vålerenga: Jarl André Storbæk

Vålerengas lag: 1 Gudmund Taksdal Kongshavn - 33 Amin Nouri, 5 Erik Hagen, 18 Juan Fuenmayor, 13 Jarl André Storbæk - 23 Kristofer Hæstad, 8 Martin Andresen, 28 Harmeet Singh (11 Morten Berre inn 71) - 17 Mohammed Fellah (26 Bojan Zajic inn 61), 25 Mohammed Abdellaoue, 19 Dawda Leigh (20 Mostafa Abdellaoue inn 77)

Benken: 30 Øyvind Bolthof, 11 Morten Berre, 20 Mostafa Abdellaoue, 24 Stefan Strandberg, 26 Bojan Zajic, 31 Kristian Brix

Odd Grenlands lag: 1 Arni Gautur Arason - 21 Steffen Hagen, 4 Morten Fevang, 5 Torjus Hansén, 3 Anders Rambekk - 6 Simen Brenne, 7 Tommy Svindal Larsen, 33 Kenneth Dokken - 23 Fredrik Gulsvik, 9 Peter Kovacs, 26 Chukwuma Akabueze

Benken: 28 Dag Ole Thomassen, 2 Håvard Storbæk, 8 Alex Valencia, 10 Magnus Lekven, 14 Fredrik Semb, 19 Jacob Sørensen, 36 Søren Jensen

Diskutér kampen her

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eirik Førde , Digitalsport

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.