RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga tapte mot Kalmar

Sist oppdatert:
LA MANGA (vif.no): Vålerenga tapte sin første kamp i årets La Manga cup 1-2 mot Kalmar. Kalmar scoret tidlig i hver omgang, før Jepsen reduserte direkte fra hjørneflagget i andre omgang. Troy Perkins spilte en solid kamp for VIF.

Med et lag preget av noen nye ansikter, var det Vålerenga som fikk den første sjansen mot fjorårets sølvvinnere fra Allsvenskan. Vålerenga rullet opp et fint angrep på venstrekanten og Allan Jepsen slo inn på første berøring. Sebastian Mila fikk ballen i god posisjon, la den til rette og skøyt, men Kalmar-keeper Petter Wastå fikk slått til en resultatløs corner.

Straffe
Kalmar gikk etter dette i angrep, og en litt klønete involvering av Dan Thomassen gjorde at Mila lagde frispark 20 meter fra mål. Mila tok plass i muren og når skuddet kom gikk han opp med armen altfor høyt og hindret skuddet. Dermed ble det en korrekt idømt straffe til Kalmar, som brasilianeren Cesar Santin kaldt satt forbi en utspilt Troy Perkins.

Kampen var veldig jevn til tross for Kalmars tidlige scoring, og det var Vålerenga som hadde ballen mest. Harmeet Singh og Fredrik Carlsen viste tidlig at de har gode ferdigheter, og viste seg fram ved flere anledninger i starten av oppgjøret.

Etter 14 minutter kunne Kalmar ha økt til 2-0, etter at André Muri rotet det til for seg selv midt på banen, da han med tilsynelatende god kontroll mistet ballen og en Kalmar-spiller kunne sette fart framover. Heldigvis for Vålerenga rotet Kalmar bort sjansen.

Like etter den muligheten sovnet Vålerenga på et innkast og Kalmar kunne sette stor fart framover. Svenskene rullet opp og ballen havnet hos Patrik Ingelsten ute til høyre, men en god redning av Perkins hindret scoring.

Reddet på streken
Vålerenga fikk en corner etter 16 minutter, og var nære å utligne. Milas dødball var godt slått og en Kalmar-forsvarer prøvde å heade ut men traff en medspiller i ryggen. Ballen spratt mot mål, men keeper Wastå fikk avverget på streken.

Fremover på banen klarte ikke Vålerenga å skape de helt store sjansene, men Gunnar Heidar Thorvaldsson var aktiv og kunne med litt mer marginer og flaks ha kommet i gode avslutningsposisjoner, men ble hindret i siste øyeblikk.

Kalmar produserte etter 25 minutter to store sjanser, igjen ved Ingelsten. Først på en kontring hvor ballen igjen gikk fort og ble rullet ut til høyrekanten. Nok en gang var Perkins våkent ute og hindret mål, denne gangen med en fin benparade. Like etter tråklet Ingelsten seg til en sjanse i Vålerengas straffefelt, men avslutningen fra åtte meter gikk en liten meter utenfor.

Bom på åpent mål
Ingelsten fortsatte å skape problemer for Vålerenga, og etter 31 minutter ble han fint spilt igjennom bak VIF-forsvaret. Perkins kom ut for å avverge men Ingelsten fikk lobbet ballen over VIF-keeperen. Fra skrått hold, men på åpent mål, klarte Ingelsten å sette ballen i tverrliggeren og ut.

Kristofer Hæstad var en av Vålerengas beste spillere i første omgang. Ga seg aldri i en duell og jobbet på hver eneste ball, slik som etter 38 minutter når han jaget en i utgangspunktet så håpløs ut. Det endte med at han fikk tåa på ballen og fikk trillet den under keeper, men like utenfor mål.

Harmeet Singh viste seg også fram rett før pause, da han skar inn og klemte til fra 15 meters hold. Skuddet hadde god retning men gikk like utenfor.

Lagene gikk til pause med 1-0 ledelse til Kalmar, alt i alt fortjent. Kalmar var gode på kontringer og skapte flere store sjanser på det, men en god Troy Perkins forhindret at det ikke ble flere mål.

To VIF-bytter
Vålerenga gjorde to bytter i pausen. Amin Nouri erstattet André Muri. Dermed gikk Jarl Andre Storbæk inn som midtstopper. Daniel Fredheim Holm erstattet Sebastian Mila.

Også tidlig i andre omgang skulle Kalmar og Santin score på Perkins. Fredrik Carlsen mistet ballen godt inne på egen banehalvdel, og ble knallhardt straffet for sin feil. Kalmar spilte raskt fram til Santin som var helt alene på venstrekanten. Han fikk god tid til å sikte og plasserte ballen forbi Perkins som var sjanseløs på å hindre scoringen.

Like etter scoringen viste Thorvaldsson seg fram, da han satt fart fra midten av Kalmars banehalvdel. To fine dragninger senere fikk han skutt fra 17 meter, men skuddet gikk via en forsvarer og til en resultatløs corner.

Jepsen reduserte
Det skulle gå 63 minutter før Vålerenga bygde opp et skikkelig angrep fra eget forsvar. Ballen gikk fort og på få berøringer før høyreback Amin Nouri fikk lagt inn fra høyre. En Kalmar-forsvarer kom i veien og fikk blokkert innlegget til corner. Allan Jepsen slo corneren, høyt og skrudd inn i feltet. Kalmars keeper feilberegnet helt og ballen dalte ned i mål på bakerste stolpe.

Etter reduseringen var Vålerenga mer med i oppgjøret, men Kalmar lå meget kompakt og godt i forsvar, og Vålerenga sleit med å bryte helt igjennom.

Etter 77 minutter signaliserte Dan Thomassen at han måtte ut, med krampe i begge leggene. Inn for han kom Bengt Sæternes, som også spilte midtstopper i treningskampen mot Nybergsund tidligere i vinter.

Moa inn
En av vinterens så langt positive overraskelser i Vålerenga, Mohammed Abdellaoue fikk de siste ti minuttene i kampen, etter å ha erstattet Adnan Haidar som ble litt borte utover i kampen.

Moa fikk ikke all verdens tid på å prege kampen, men viste prov på gode tendenser, blant annet ved et par tilfeller i samspill med kameraten Daniel Fredheim Holm. Vålerenga etablerte et visst trykk, men klarte ikke å skaffe uavgjortresultatet som ville gitt straffesparkkonkurranse.

Troy Perkins spilte en god kamp for Vålerenga og kan ikke lastes for noen av målene. Han var våkent ute ved flere anledninger og avverget potensielt store sjanser.

Vålerenga møter dermed Fredrikstad til kamp om tredjeplassen i gruppa. Kampen spilles søndag 24.februar kl. 16.00.

Vålerenga – Kalmar FF 1-2 (0-1)
La Manga Cup

Mål: 0-1 Cesar Santin (str. 6), 0-2 Cesar Santin (49), 1-2 Allan K. Jepsen (63)

Vålerengas lag: Troy Perkins - Jarl André Storbæk, Dan V. Thomassen (Bengt Sæternes inn 77), André Muri (Amin Nouri inn 45), Allan K. Jepsen - Harmeet Singh, Fredrik Carlsen, Kristofer Hæstad, Sebastian Mila (Daniel Fredheim Holm inn 45) - Gunnar Heidar Thorvaldsson, Adnan Haidar (Mohammed Abdellaoue inn 80)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere