RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga til Sør-Afrika

Sist oppdatert:
Onsdag ettermiddag satt et sammensatt guttelag fra Vålerenga seg på flyet til Sør-Afrika.

Et lag på 18 spillere blandet av spillere både fra talent- og breddesiden i Vålerenga og fire samarbeidsklubber reiste onsdag ettermiddag til Sør-Afrika. Et spennende program venter de heldige spillerne.

- Vi skal spille en kamp mot et skolelag når vi kommer ned torsdag. Så har vi litt fri fredag hvor vi blant annet skal besøke Soweto og få litt perspektiv på livet der, forklarer lagleder Morten Rom til vif-fotball.no.

Lørdag venter mange tusen tilskuere og åpningen av VM-stadion i Rustenburg. Vålerenga skal spille forkamp til landskampen mellom Sør-Afrika og Norge.

- Vi er med på å innvie en VM-stadion. Dette blir helt sikkert en fantastisk opplevelse for spillerne som er med. Jeg tror de tar utfordringen med mye mennesker og en stor stadion og synes opplegget er kult, sier Rom.

Etter kampen på lørdag skal laget overnatte i Rustenburg og oppholdet avsluttes med en morgensafari søndag morgen før returen til Norge søndag kveld.

Holdninger foran ferdigheter

Spillerne som er så heldige å få være med er ikke først og fremst plukket ut på grunn av ferdigheter.

- Vi har tatt med oss spillere med gode holdninger foran ferdigheter. Vi reiser ikke med et rent elitelag, og det er trenerne på de forskjellige lagene som har evaluert dette, forklarer Rom.

Laget består av fem spillere fra Vålerenga 95-1 lag, hvor en av spillerne er født i 1996, fire spillere fra 96-1-laget, fem fra 96-2-laget samt fire eksterne spillere som kommer fra samarbeidsklubbene Ready, Røa, Klemetsrud og Kjelsås.

Møter Blatter?

Chief Exeutive Officer i Premier Soccer League i Sør-Afrika, Kjetil Siem, er initiativtaker til opplegget.

- Jeg tror guttelaget fra VIF vil få seg en uforglemmelig opplevelse, og det er gøy for meg å kunne påvirke at et så flott prosjekt som Vålerenga mot rasisme får fortjent oppmerksomhet. Sepp Blatter kommer antagelig også til kampen, og da må vi sørge for at laget for hilse på verdens mektigste fotballeder, sa Siem tidligere i vinter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere