RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga utvikler Oslo-talentene

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): I fjor hadde Vålerengas utviklingsgruppe sitt beste år noensinne og produserte A-lags- og landslagspillere på løpende bånd. I år er Enga klare for semifinalen i junior-NM med en stall full av Oslo-gutter.

Vålerenga har hatt 16 spillere på aldersbestemte landslag denne sesongen og er representert på alle landslag fra U15-U21. Felles for de fleste VIF-talentene er at de er fra Oslo. Det er ikke tilfeldig. Klubben har et bevisst forhold til nærmiljøet og ønsker å være en ressurs for Oslo-fotballen.

- Vi skal gi ungdommen fra nærområdet vårt et så bra tilbud som mulig. Nå har vi en overvekt av spillere fra Oslo øst i troppen, men alle gode spillere vokser ikke opp på Etterstad. Derfor ønsker vi spillere fra hele Oslo. Vi håper og tror at vi driver så bra nå at de unge spillerne i Oslo som ønsker å bli gode fotballspillere velger oss når det er naturlig for dem å ta et steg videre, forteller Holter.

- Jeg håper at vi aldri blir en klubb som importerer talentene våre fra utlandet. Målsettingen vår er å utvikle Oslo-talentene. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal kunne utvikle like gode spillere som for eksempel Elfenbenskysten gjør, men det krever beinhardt arbeid fra alle involverte. Jeg liker ikke utviklinga vi ser med at klubber tenker kortsiktig profitt og henter unge spillere fra utlandet. Det er en dårlig trend som forbundet heldigvis har tatt tak i.

Flere lokale gutter
Vålerenga har allerede et sterkt lokalt innslag i a-stallen. Halvparten av Tippeliga-spillerne er fra Oslo. I fremtiden kan det bli enda flere lokale gutter. Andreas Holter tror det er en faktor Oslo-folk verdsetter.

- Vi har mange spillere fra Oslo i A-troppen i dag, men om vi klarer å dyrke frem profiler fra egen klubb i årene som kommer tror vi det bidrar til å trekke flere Oslo-borgere til Ullevaal. Den lokale profilen legges merke til og gutta fra nærområdet fortjener den støtten de kan få på veien.

2006 var et jubelår for Vålerengas talentsatsing. Juniorlaget vant den prestisjefylte Junior Elite-turneringa (JET) på Hamar der Norges beste juniorlag måler krefter med hverandre og invitert utenlandsk motstand. I tillegg hentet unggutta hjem Interkrets-tittelen for andre år på rad og berget plassen i seniorenes 2. divisjon med mange juniorer på banen.

I år har juniorene fått med seg en bronsemedalje fra JET og kvalifisert seg til semifinalen i NM. I tillegg henger unggutta med i toppkampen i interkretsserien og har sikret plassen for rekruttlaget i 2. divisjon.

- Må ta det siste steget
Fem juniorer ble tatt opp a-stallen i fjor. I år har Kristian Brix og Harmeet Singh fulgt etter. Den åpenbare utfordringa nå er å utvikle stabile Tippeliga-spillere av talentene.

- Utfordringa er å ta det siste steget. Målet nå må være å gjøre de unge så gode at de presterer i Tippeligaen når de først kommer opp i A-stallen. Det er en utfordring som vi må takle. Det hjelper ikke om vi produserer masse juniorlandslagsspillere, hvis de ikke får spille i Tippeligaen. Jeg føler vi er på god vei til å lykkes på den fronten også. Mohammed Fellah har i perioder vist gode takter i Tippeligaen i år og Jørgen Horn har vist seg verdig tillitten han har fått i serie og cup denne høsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere