*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga valset over Follo

Vålerenga-juniorene vartet opp med en frekk straffescoring, samt en suser av et langskudd da VIF-juniorene slo Follo-juniorene torsdag kveld.

Vålerenga viste kjapt at de var mer enn klare for å ta årets første seier i Interkretsserien og at de ville være et bedre lag enn Follo.

De første tjue minuttene av første omgang produserte VIF-juniorene en rekke sjanser, men slet med å få hull på byllen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Eirik Førde , Digitalsport

Reddet på streken

Spillet i førsteomgang bølget litt frem og tilbake og midtveis i omgangen hadde VIF-juniorene en kjempesjanse som Follo så vidt fikk reddet på streken. Minutter senere reddet en god A-lagskeeper Gudmund Taksdal Kongshavn et godt Follo skudd uten særlige problemer.

På overtid i første omgang presset VIF-juniorene på for å få ledermålet, men Follo greide nok en gang å redde ballen på streken, denne gangen ble ballen reddet på streken av en utespiller for så å bli plukket opp av keeperen. Dommeren dømte dermed frispark til VIF fra 5-meteren. I det VIF tar frisparket har Follo-muren allerede løpt frem og blokkerer frisparket og dommeren dømmer pause. Til stor frustrasjon hos VIF-spillerne.

Superscoring

Andreomgang skulle vise seg å bli en omgang som innehold alt fra en frekk straffescoring, en VIF keeper som drar av en Follo-spiss som bakerste mann med en finte, og en superscoring fra langt hold.

Etter 66 minutters spill fosset Stefan Mimic ifra en Follo forsvarer som ikke så noen annen utvei enn å dytte Mimic over ende inne i 16-meteren, dermed pekte dommeren resolutt på straffemerket og Mikael Johansen gjorde seg klar. Han chippet inn straffen på den lekreste og mest ydmykende måten og VIF-juniorene tok ledelsen.

Bare minutter senere vartet VIFs venstreback Lars Vincent Andersen opp med en superscoring da han kom oppover venstresiden og banket til fra drøye 30 meter og klistret ballen helt oppe i vinkelen bak Follos keeper.

- Rett fokus

- Første omgangen er vi brukbart fornøyd med, særlig de første tjue minuttene, da setter vi press på de høyt i banen. Utover i omgangen åpner kampen seg litt mer og Follo er farlige på dødballer forteller trener Aleksander Olsen

- I pausen fokuserte vi mye på rett fokus, og jeg syns det er fortjent at vi scorer to fine mål i andre omgang, det er viktig for selvtilliten til spillerne. Og så gjør Gudmund noen avgjørende redninger slik at vi ikke havner under som vi har gjort i de siste kampene, og han beviser at han er en klasse keeper på dette nivået, og at han kommer til å bli en kanongod keeper i fremtiden, avslutter Olsen.

Dermed var årets første seier i Interkretsserien sikret.

Follo – Vålerenga jr. 0-2 (0-0)
Interkretsserien, Ski kunstgress, 25.mars 2010, ca. 30 tilskuere

Mål: 1-0 Mikael Johansen (str. 66), Lars Vincent Andersen (75)

Gule kort VIF: Haakon Farstadvoll

Vålerengas lag: Gudmund Taksdal Kongshavn – Nicolai Næss – Marcus Kveen – Christoffer Bergersen – Lars Vincent Andersen – Stefan Mimic (Ole Korshavn Sandnes fra ca 80) – Haakon Farstadvoll – Savas Tirit (Blerim Redzepi fra 45) – Soliman Aoudia (Kristian Grande fra 65) – Andreas Lund (Nicholas Tvinde fra 65) – Mikael Johansen (Deniz Paya

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.