*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga vant ATEA-turneringen

Etter mange varme og solfylte timer på Valle-feltet stakk Vålerengas G16-lag av med seieren i årets ATEA-turnering.

30.05.12 12:25

Se bilder fra turneringen her

Etter å ha slått Team Agder, Lillehammer og Brann FK i det innledende gruppespillet ventet Rosenborg i semifinalen for Vålerenga. De siste årene har Vålerenga og RBK møtt hverandre 3 ganger i semifinalen i denne turneringen. For 2 år siden vant RBK 3-0, i fjor vant VIF 6-0 og i å rskulle det vise seg å bli en jevn batalje. Vålerenga tok først ledelsen, men RBK kom tilbake ved et straffespark før Vålerenga avgjorde like før slutt.

Storseier i finalen

I finalen ventet Strømsgodet. Godset hadde seire mot Bodø/Glimt, Follo FK og Molde FK i gruppespillet og slo ut Skeid med 2-0 i semifinalen. Som Vålerenga hadde Strømsgodset imponert i turneringen fram mot finalen og det var derfor forventet at det skulle bli en jevnspilt finale.

Slik skulle det ikke gå. Vålerenga startet i et forrykende tempo og tok ledelse litt ut i 1.omgang. Etter scoringen ble avstanden mellom de to lagene større og større. Vålerenga slapp seg løs for fullt og rakk å score ytterligere tre mål før pause. Et godt pasningsspill og individuelle ferdigheter på et høyt G16-nivå i full blomst er fasiten. I 2. omgang fortsatte Vålerenga dominansen og scoret tre ganger til. Dermed endte finalen med 7-0-seier til Vålerenga.

Premier fra ATEA

Vålerenga Fotball ønsker å takke alle lag, dommere og støtteapparat for deltagelsen under årets ATEA-turnering og ikke minst en stor takk til alle som tok seg tid til å følge opp og heie på sine respektive lag i løpet av pinsehelgen. Arrangementet ville ikke vært det samme uten.

Også hovedsponsor ATEA fortjener en stor takk for sitt bidrag til å gjøre dette arrangementet til en flott fotballarrangement.

Kåringer

Etter turneringen ble tre spillere trukket frem. Hver spiller fikk tildelt hver sin Iphone 4s, sponset av ATEA ved Dag Fodstad.

Turneringens Spiller: Ivan Tarek Fjellstad Næsberg (Vålerenga)

Turneringens Toppscorer: Niklas Fernando Nygaard Castro (Vålerenga)

Årets ATEA-talent: Martin Ødegaard (Strømsgodset)

Hele Vålerenga-laget med foreldre fikk også tildelt billetter til Norge – England på Ullevaal stadion lørdag av ATEA. Dette satt spillerne stor pris på.

Sluttplassering

1. Vålerenga
2. Strømsgodset
3. Skeid
4. Rosenborg BK
5. Team Agder
6. Fyllingsdalen FK
7. SK Brann
8. Molde FK
9. Lillestrøm SK
10. Lillehammer
11. Bodø/Glimt
12. Follo FK

Se bilder fra turneringen her

Klikk her for alle resultatene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.