RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga vant bronsefinalen

Sist oppdatert:
Dobbel revansje for VIF-gutta.

Vålerengas G15-lag kronet en strålende uke i Irland med seier i bronsefinalen.

- Bronsefinalen var mot Aberdeen, laget som slo oss 2-0 i gruppespillet. Gutta var heltent på å revansjere seg, både fordi vi hadde tapt for Aberdeen før, og ikke minst fordi finalen røyk på overtid i går, forteller Vålerenga-trener Stian Tjærnås Dahl til vif-fotball.no.

- Vi gjorde noen forandringer og fikk inn friske bein fra start. Dette viste seg å være smart, vi kontrollerte kampen totalt. Aberdeen hadde mer enn nok med å forsvare seg og med litt mer nøyaktighet i pasningsspillet vårt kunne vi straffet dem skikkelig. Førsteomgangs største sjanse fikk Benjamin Dahl, da han etter lekkert kombinasjonsspill på små flater kom skrått alene med keeper, men skuddet gikk i nettveggen. Bakover hadde vi full kontroll og vant alt av andreballer slik at vi fikk styrt tempoet i kampen.

 

- I pausen pratet vi om å få opp nøyaktigheten i pasningsspillet, samt at vi måtte bli flinkere til å strekke dem ut. Andreomgang startet som den første avsluttet og det var vi som hadde ballen mest. Likevel var vi ikke presise nok på den siste tredelen av banen og det ble mye nesten. Aberdeen virket sluttkjørte og ønsket ikke å angripe, og gutta tok ut alt mot slutten av kampen for å få avgjort det før det ble straffesparkkonkurranse. Vi var nære på noen døballer og et innlegg fra Hasle gikk gjennom hele feltet og rett utenfor deres lengste stolpe, men mål ble det ikke.

Dermed endte kampen 0-0 og måtte avgjøres med straffesparkkonkurranse.

 

- Simen Olafsen bommet på vår første, Hassan Rahmani, Benjamin Dahl, Dreni Ademaj og Moa Ofkir satt så sine, og da vår keeper Axel Heese reddet to av Aberdeens straffer vant vi 4-3 og tok tredjeplassen.

 

- Alt i alt veldig fortjent. Fasit etter fem kamper er tre seire, en uavgjort og ett tap mot topp internasjonal motstand.Vi høster skryt fra Celtic-trenerne, Aberdeen-trenerne og turneringsledelsen for måten vi ønsker å spille fotball på. Dette er motiverende for videre arbeid, forteller Vålerenga-treneren.

 

Celtic vant finalen mot det irske utfordrerlandslaget. Også i den kampen sto det 0-0 etter 50 minutter, og Celtic gikk seirende ut av straffesparkkonkurransen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere