*Nettavisen* Nyheter.

Vålerenga videre i NM

Knuste Sarpsborg i 2. runde.

12.05.09 15:33

Klikk på bildet for å forstørre.

Vålerenga er videre til tredje runde i G16-NM etter en overbevisende 6-0-seier mot Sarpsborg på Hafslundbanen på Valle.

- Vi var klart best og skapte mange målsjanser. 20 rene målsjanser i en kamp er bra. Sarpsborg er et bra lag. De er nummer fire i interkretsserien og er dermed blant de beste i landet, sier Vålerenga-trener Aleksander Olsen til vif-fotball.no.

- Tross 6-0-seier synes vi selv at vi fortsatt er for ustabile, men vi gikk videre. Det var det eneste viktige i denne kampen.

Firemålscorer Håvard Nielsen ble den store helten mot Sarpsborg.

- Håvard har ekstremferdigheter som var veldig synlige i denne kampen. Han scoret både med hode og bein og var en stadig trussel sammen med spisspartner Nicolas Tvinde. Tvinde er på vei tilbake etter et lengre skadeopphold og viste at han er på gang igjen.

- Ellers er det positivt at vi fikk brukt alle spillerne våre. Det er viktig med tanke på å få alle i gang tidlig i sesongen og for at alle skal få spilletid slik at de får medalje om vi skulle komme helt til finalen.

Stammen i året G16-lag vant Nike Premier Cup i Vallhall for ett år siden.

- Det er et veldig bra kull. Det gror godt i klubben om dagen og spillerne fra 16-årslaget biter bra fra seg også når det hospiterer på juniorlaget, sier Olsen.

Neste NM-runde spilles i slutten av juni.

- Vi har møtt lokal motstand i de to første rundene og belager oss på å måtte reise lenger i tredje runde. Det tror jeg kan være bra. Vi får spille mot lag vi ikke møter i seriespillet, samtidig som vi kanskje slipper å møte noen av de andre kanonene fra Oslo-området.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.