RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerenga vil rykke opp

- Vi jobber knallhardt for å rykke opp til Toppserien, sier Vålerengas hovedtrener Cecilie Berg-Hansen.

I fjor havnet VIF på 3.plass i 1. divisjon. Lagets målsetting er å ta steget opp på landets øverste nivå i løpet av to sesonger.

- Så Vålerenga må ikke opp i år?

- Man kan aldri bestemme når man skal opp på grunn av ytre faktorer vi ikke kan styre. Det kan være skader, at andre lag satser hardt og så videre. Men vi ønsker å komme opp så fort som mulig, og det hadde vært deilig å klare det på første forsøk, sier Berg-Hansen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Etter å ha vært spillende trener i Vålerenga i to sesonger, har hun nå lagt skoene på hylla for å konsentere seg fullt og helt om trenerjobben.

Hvem blir de tøffeste motstanderne?

- Kanskje Fart og Fortuna Ålesund. Fart er et lag som fighter godt og som har vært oppe i Toppserien. De bør alltid være å regne med. Det samme gjelder Fortuna,.

Som nyopprykket fra 2.divisjon, gjorde Vålerenga det bedre enn forventet i fjor. Nå venter det som gjerne kalles den tøffe andresesongen.

- Blir det tøffere å være Vålerenga i år?

- Det kan være, men samtidig har jo vi fått et år med erfaring fra 1. divisjon, og det er noe vi ikke hadde i fjor, sier Berg-Hansen.

- Har du fått på plass den stallen du vil ha?

- Ja, jeg er fornøyd med stallen. Vi har klart å beholde stammen i laget, og vi har kontinuitet med spillere som utvikler seg i forhold til det nivået vi skal prestere på.

Fire nye spillere er klare for VIF. Sharon Hansen (Donn), Charlotte Trondsen (USA, Linderud/Grei), Marianne Hansen (Alta) og Trude Johannessen (Arna-Bjørnar og Sandviken) skal alle spille i blått i år.

- Det er utrolig viktig for oss å få inn spillere med erfaring fra et høyere nivå. De vet hva som kreves og har god fotballforståelse, sier Berg-Hansen.

Med seg i trenerteamet har hun i år Egil Ødegaard (assistenttrener), Hilde Strømsvold (keepertrener) og tidligere lagvenninne i Kolbotn, Solveig Gulbrandsen (spillerutvikler).

- Hva betyr det å ha fått med Solveig?

- For trenerteamet har det mye å si fordi hun har en hel del å bidra med i faglige diskusjoner, og det gjør at alle utvikler seg. Jeg er veldig opptatt av at det skal være høyt under taket og at vi skal ha faglige diskusjoner, det er ikke bare ett svar i fotball. Og så har jo Solveig en vinnermentalitet som er helt utenom det vanlige. Hun er en typisk nummer 1, og det passer vel godt inn i en klubb som Vålerenga, avslutter Berg-Hansen.

Følg Vålerengas damelag på http://vif-damefotball.no/

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere