*Nettavisen* Nyheter.

Vålerengas fremtidshåp

Spillerutvikler og juniortrener Per Inge Jacobsen har fulgt Vålerengas landslagsspillere tett på La Manga. Her er hans vurdering av fremtidens VIF-stjerner.

ALBIR (vif-fotball.no): Etter to uker på La Manga med Vålerengas a-lag og Norges yngre landslag, tar Per Inge Jacobsen fatt på sin tredje strake Spania-uke. Nå med Vålerengas juniorgruppe i Albir. Jacobsen er det siste tilskuddet til VIF-juniorenes trenerteam.

- Rollen min blir todelt. Jeg skal fortsatt å være spillerutvikler for spillerne fra 13 til 16 år. Andrea Loberto tar over mitt ansvar når det gjelder trenerutvikling, mens jeg går inn i trenerteamet til juniorgruppa sammen med Raymond Mikkelsen. Det blir en ny utfordring for meg og jeg gleder meg til sesongen som kommer, sier Jacobsen til vif-fotball.no.

Artikkelen fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: VIF Media

Glad for å ha Hussain i klubben

Forrige uke tilbrakte han på La Manga sammen med toppspillerutviklere fra andre norske klubber i regi av Norges Fotballforbund. På tross av et tettpakket program, fikk han tid til å følge Vålerengas representanter på G17- og G19-landslaget tett.

- Håvard Nielsen og Etzaz Hussain spiller i årsklassen over den de egentlig hører til. Begge er likevel blant de beste spillerne på laget. De kommer fra en god 93-årgang der de er på toppen sammen Valon Berisha. De har prestert bra på La Manga og vi vet at potensialet er veldig stort. Det lover veldig godt for Vålerengas fremtid, forteller han.

Nielsen har vært i klubben i flere år, mens Hussain ble hentet var Manchester United i vinter.

- Jeg er veldig glad for at vi har fått Etzaz til Vålerenga. Vi har fulgt han tett siden han var 13 år. Han valgte Manchester United ved forrige korsvei og har hatt et veldig bra opplegg i en av verdens største klubber, men nå er han hos oss og vi gleder oss til at han skal utvikle seg videre her.

Fantastiske dansker

Shåresh Ahmadi, som i likhet med Håvard Nielsen er fostret opp i Oppsal, var Vålerengas representant på G17-landslaget.

- Shåresh spilte som resten av laget en middels åpningskamp. Han hadde et bra innhopp i den andre kampen og var enda bedre i avslutningskampen der han også scoret et mål.

- Han lider litt av at han spiller på et landslag som sliter litt. Norge ble blant annet rundspilt av Danmark som kanskje er det beste yngre landslag jeg har sett noen gang. De er fantastisk langt fremme både når det gjelder bevegelsesmønster, spilleforståelse og teknisk individuelle ferdigheter.

Spillere på alle landslag

I fjor hadde Vålerenga spillere på alle yngre landslag. Inkludert U21-landslaget, spilte 13 VIF-gutter med flagget på brystet. Jacobsen tror på et nytt godt landslagsår.

- I 92-årgangen har vi per dags dato ingen landslagsspillere, men Håvard og Etzaz er flyttet opp dit fra årsklassen under. Chuma Anene var ikke med i det siste uttaket til 93-årgangen, men var med i hele fjor. Han har slitt med skader i en lengre periode, men er på vei tilbake for fullt nå selv om han må opp ennå et hakk før han er der han var før han ble skadet. Da vil han også være god nok for en landslagstropp.

- Fra 94-årgangen hadde vi Shåresh Ahmadi i troppen nå, men også midtstopperne Victor Johansen og Marcus Kveen her vært i troppen tidligere. Jeg tror de har potensiale til å komme inn igjen. De har nivået inne og spiller i en posisjon der landslaget trenger spillere, i hvert fall om vi skal dømme ut fra samlinga på La Manga.

- Ellers kan kanskje Ghayas Zaid, som er i juniortroppen her i Albir, ta steget opp, selv om han kanskje lider litt av at landslaget spiller en annen spillestil enn den vi dyrker i Vålerenga. De spiller 4-3-3 med et defensivt anker, istedenfor en offensiv midt eller hengende spiss som han spiller her i klubben.

Sikre kort

Også i de to yngste landslagstroppene vil vi finne Vålerenga-spillere i året som kommer.

- I 95-årgangen er Kamer Qaka og Riki Alba sikre kort i landslagstroppen. Kamer har allerede presentert seg for de fleste Vålerenga-supportere og har prestert bra på a-laget. Riki er en spiller som har ekstrem fysikk og veldig spennende ferdigheter. Han er hurtig og er flink til å ta med seg ball, men må jobbe litt med den taktiske fotballbiten.

- Det skal også tas ut en tropp basert på 96-årgangen i år. Det som tidligere var Solskjærs fotballakademi tar ut de beste 14-åringene i landet og er ofte en forsmak på hva vi kan vente oss på G15-landslaget året etter. I fjor hadde vi med Ivan Näsberg og det bør være et naturlig mål for han å komme med i den første landslagstroppen, sier Jacobsen,

Ny spillestil

Jacobsen og de andre Vålerenga-trenerne er i ful gang med å tilpasse trenings- og kamphverdagen til det nye spillestilsdokumentet som alle talentlagene i Vålerenga skal følge.

- Vi har mange spillere i klubben nå som kan ta steget opp. Det er mye snakk om den nye spillestilen og vi jobber hardt med å sette den skikkelig på talentlagene. Det tror jeg vil gagne spillerutviklingen vår. Når vi spillere krevende fotball på klubblaget gjør det spillerne bedre rustet til å gjøre det bra internasjonalt og ta steget opp på yngre landslag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Digitalsport)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag