RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vålerengas nye juniortropp er klar før jul

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Mens a-lagsspillerne trener på egenhånd frem til begynnelsen av januar, starter Vålerengas u-gruppe oppkjøringa til 2008-sesongen i Vallhall i dag. I ukene som kommer skal et knippe nykommere sparre seg mot de etablerte juniorspillerne før den endelige troppen tas ut ved juletider.

- Vi lar noen spillere gå samtidig som det kommer nye fjes inn i troppen. Vi vet at det kommer noen spillere fra andre klubber i Oslo-området. Disse blir sannsynligvis formelt klare i løpet av desember. I tillegg er det et knippe spillere fra 91-laget som ble G16-interkretsmestere i høst som skal forsøke å kvalifisere seg for u-troppen i løpet av desember, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- Vi regner med at den nye u-troppen er klar rett før jul. Da er også Haakon Farstadvoll, Stefan Mimic, Mikael Johansen og Kristian Krohn Holm, som ble tatt opp tidligere i høst, permanent på plass. I tillegg tar vi opp Sebastian Johansen og Hajat Rhamani fra 92-laget. Vi skal ha litt mindre tropp neste år enn vi hadde i år. Jeg tror det er fornuftig.

I januar drar VIF-juniorene tradisjonen tro til junior elite-turnering i Ålesund før kampesesongen i Vallhall starter.

- Vi jobber med å sette opp treningskampene nå. Det blir kamp i Vallhall stort sett hver helg i februar og mars, forteller Holter.

Maner til tålmodighet
De siste årenes satsing i Vålerenga og andre klubber i Oslo-området gir resultater og lover godt for fremtiden. Holter gleder seg over utviklingen, men maner til mer tålmodighet blant de yngste.

- Vi ser en utvikling hvor femtenåringer krever at de skal opp i en a-tropp i Tippeligaen. Det er en skremmende utvikling. De skal helt klart få smake på nivået innimellom, men det er ikke sikkert at det beste for dem er å være der oppe på permanent basis, sier han.

- Våre resultater viser at spilleren kan få voldsom utvikling uten å være i en a-stall. Det bør flere ta til seg. Det er et veldig jag blant de yngste for å komme seg opp i en a-stall så tidlig som mulig. Det er feil fokus. Man skal gjennom en del faser før man er klar for å spille med de beste, og det er viktig at spillerne er tålmodige.

Carlsen viser vei
Et eksempel på at tålmodighet lønner seg er Fredrik Carlsen. 18-åringen har gått gradene i klubben siden 2005 og ble i høst belønnet med lærlingkontrakt og fast plass på G18-landslagets midtbane.

- Fredrik er et av de sterkeste eksemplene vi har. Han har hatt kjempeutvikling ved å være i U-gruppa. Hans og andres utvikling viser at man på død og liv ikke må opp i en a-stall på et tidlig tidspunkt for å bli en toppspiller.

- Det er aspekter ved en spillers utvikling som vi kan ivareta bedre hos oss enn i en a-tropp. I u-gruppa kan spillerne får drøssevis med repetisjoner, mens a-laget har et ansvar for å tenke mer helhet. Det er fordelen med å trene med juniorlaget. Vi har et annet fokus enn a-laget.

Mangfoldig kamparena
Holter poengterer dessuten at det ene ikke utelukker det andre.

- Spillerne i u-gruppa har en mangfoldig kamp- og treningsarena som gjør at de kan gå gradene uten at stegene mellom nivåene blir for store. Gjennom matching i interkretsserien, JET, junior-NM, 2. divisjon og treningskamper med a-laget får de fleste matcha seg på et nivå som passer dem og gir dem god utvikling. I tillegg har vi hospiteringsordninger med a-laget.

- Alle spillerne i U-gruppa kommer til å utvikle seg hos oss dersom de legger ned arbeidet som er nødvendig samtidig som de holder seg friske og raske. Hvis rekrutt-troppen vår er for dårlig nivå for en spiller må spilleren være ekstremt god.

- Det aller meste sitter i hodet på spillerne. Innstillingen og holdningen til det de driver med er veldig viktig. Talentet spiller selvfølgelig også en rolle, men det har alle som er hos oss. Det som bringer dem videre og avgjør hvor langt de kommer er viljen til å bli bedre, avslutter Holter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere