RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valfartet til Nasjonalgalleriet

Sist oppdatert:
Nesten 9000 nysgjerrige innenfor dørene ga en «flying start» for det nye, norske nasjonalmuseet for kunst. Over 7000 av dem besøkte Nasjonalgalleriet.

Nasjonalmuseets første kunstutstilling foregår ikke bare i ett museum, men i to.

«Kunst 1» finner sted i Nasjonalgalleriet og omhandler kunst fra 1800-tallet og frem til 1950, mens Museet for Samtidskunst har satset på video, installasjon og nyere samtidskunst i «Kunst 2».

Nasjonalgalleriet mest pop
Det er imidlertid ingen tvil om at det var nye Nasjonalgalleriet det var mest interesse for blant de 8722 som var innom dørene samlet i helgen. 7696 av dem valgte Nasjonalgalleriet.

Størst forandringer er det på Nasjonalgalleret som er pusset opp fra grunnen og gitt helt nye farger, nærmere bestemt hvitgrå vegger. Munch-rommet er borte og museets samling er omarrangert og hengt etter temaer som landskap, døden og skulptur.

Nok en utstilling
Den nye måten å se verkene til Henrik Sørensen, Edvard Munch og J.C. Dahl har både vakt begeistring og bestyrtelse, men kritikkene har stort sett vært gode.

Lørdag 12. mars åpner Nasjonalmuseets tredje nye basisutstilling, «Design og kunsthåndverk 1905-2005», i Kunstindustrimuseet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere