- I Sør-Norge vil det være perioder med regn, og bare gløtt av sol. I Midt-Norge lite eller ingen nedbør og noe sol. Lite eller ingen nedbør i Nord-Norge også, men trolig litt regn på Vidda og i Varanger, sier meteorolog Roar Teigen i StormGeo til Nettavisen.

Sjekk været der du bor

Kanskje ikke det verste været for de av oss som skal gjøre unna borgerplikten, men noen steder kan turen til stemmelokalene kanskje bli en utfordring.

Sterk kuling

- Sørøst til sørlig kuling på kysten av Sør-Norge, opp i sterk kuling på Sørlandet og Vestlandet, ellers stort sett bris, opplyser Teigen.

Været vil fortsatt være mildt, ettersom vi i dagene fra mandag til onsdag får restene av den tropiske orkanen Katia. Uværet kommer i form av nedbør og vind via Skottland og senere inn over Skandinavia. Denne orkanen vil svekkes til en storm når den kommer inn i Nord-Atlanteren, og kan gi sterk vind og mye nedbør når den kommer inn mot landet vårt mandag eller tirsdag.

På Vestlandet kan det bli snakk om nedbørmengder på 50-70 millimeter på ett døgn og kanskje over 100 millimeter i løpet av 2 døgn.

Helgeværet

Før valgdagen er det uansett helgeværet som står i fokus:

- Det blir perioder med regn og regnbyger i Sør-Norge, men bra start på lørdagen på Østlandet. I Midt-Norge noe sol og lite nedbør, men søndag regnbyger i Møre og Romsdal. I Nordland noen byger lørdag, men søndag opphold og en del sol. I Troms og Finnmark bare enkelte byger lørdag og en del sol, men økende bygeaktivitet søndag. Det blir stort sett mildt i hele landet med temperaturer mellom 11-18 grader på dagtid, melder StormGeo.

I Troms og Finnmark har det vært en uvanlig varm start på september.

Du kan trygt fortsette å holde stillongsen på god avstand, skriver Finnmarken. For det fantastiske høstværet fortsetter i flere dager framover.

- Det ser ut som at temperaturen ikke synker før i neste uke, forteller vakthavende meteorolog ved Værvarslinga i Tromsø til avisen.

StormGeos værradar finner du her.