*Nettavisen* Nyheter.

Valgdagsmåling: Ingen får rent flertall

London (NTB-Trine Andersen): Ingen partier får rent flertall etter valget i Storbritannia, ifølge en valgdagsmåling. De konservative ligger an til å bli størst med 305 av 650 seter i Underhuset.

07.05.10 01:50

Den store overraskelsen er at Liberaldemokratene, som alle eksperter har spådd et godt valg, ifølge valgdagsmålingen får ett sete mindre enn etter valget i 2005.

Labour ligger an til å få 255 seter i Underhuset, mens Liberaldemokratene ligger an til å vinne 61 seter, viser en korrigert valgdagsmåling fra BBC, ITV og Sky. Valgdagsmålingen ble lagt fram da valglokalene stengte torsdag kveld. De siste 29 setene går til andre partier.

Et slikt utfall vil bety at ingen partier får rent flertall i Underhuset. Det vil være første gang en slik situasjon oppstår siden 1974. For å få rent flertall må ett av partiene vinne minst 326 av de 650 setene.

Ettersom ingen partier har flertall alene, må det dannes en mindretallsregjering eller en flertallskoalisjon. Det kan derfor ligge an til flere dager med harde forhandlinger mellom partiene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.