*Nettavisen* Nyheter.

Valgdagsmålinger: Park leder i Sør-Korea

Seoul (NTB-Reuters-AFP): Valgdagsmålinger viser at den konservative kandidaten Park Geun-hye ligger an til å vinne presidentvalget i Sør-Korea. Hun ser ut til å ha fått litt over halvparten av stemmene.

Ifølge en måling fra sørkoreanske kringkastingsselskaper onsdag så Park ut til å få en oppslutning på 50,1 prosent. Den venstreorienterte kandidaten Moon Jae-in lå an til 48,9 prosent, gikk det fram av målingen.

Den gjenga et snitt av tall fra tre kringkastingsselskaper og ble offentliggjort rett etter at valglokalene hadde stengt onsdag morgen norsk tid. Hvis sluttresultatet blir i samsvar med målingen, kan Park tiltre som Sør-Koreas første kvinnelige statssjef.

Nå 60 år gamle Park Gyun-hye er datter av den tidligere presidenten Park Chung-hee, som ledet Sør-Korea i 18 år. Hun fungerte som landets førstedame etter at hennes mor ble drept i 1979 av en etterretningssjef som angivelig var nordkoreansk agent.

Både Park og Moon gikk til valg på løfter om det de kalte økonomisk demokratisering. Men Moon var mer aggressiv enn Park i sine utspill om sterkere kontroll med de store konsernene som kalles chaebol og som dominerer Sør-Koreas økonomi. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.