RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Valgekspert: - Landsmøter gir neppe nye velgere

Oslo (NTB): Valgforsker Frank Aarebrot tror ikke at Ap-landsmøtet vil trekke horder av nye velgere. Alle de tre rødrønne partiene har hatt sine samlinger, og Aarebrot synes de har vært på det jevne.

- Det som overrasker meg mest, er hvor mye tid som brukes til å diskutere saker som folk flest finner marginale. Vedtaket fra Ap om kvinnelig verneplikt angår ikke særlig mange og er ingen velgermagnet, sier Aarebrot til NTB.

Han trekker også fram diskusjonen på SVs landsmøte om strippeforbud som eksempel på en heller perifer sak, et vedtak som kaller på latter snarere enn entusiasme.

Aarebrot viser til at det ikke har vært valg på sentrale personer i noen av de tre regjeringspartiene, hendelser som vanligvis avføder mye oppmerksomhet. Resultatet er blitt rolige, normale landsmøter.

- De sakene som ledelsen tapte i voteringene, er saker de kan leve med, for eksempel Sps Schengen-vedtak. I andre saker, som oljedebatten på Aps landsmøte, ble det funnet kompromisser som gjorde at ingen mistet ansikt og framsto som direkte tapere, sier Aarebrot. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere